✨️ Przeciętność jako fundament do sukcesuⒾ Mam pewną kontrowersyjną tezę po ponad 30 latach przegrywania, otóż - wystarczy być przeciętnym. Tylko problemy sa takie: a) Każdy brzydki jest przekonany o swojej przeciętności - bo przecież zawsze jest ktoś brzydszy od nas co znamy na żywo lub w internecie, oglądamy jakieś programy typu chłopaki do wzięcia gdzie czujemy się lepiej od nich, no i matki/babcie/społeczeństwo wmawia nam, że wystarczy że nie chlejemy i mamy pracę to już dobra partia. No i przede wszystkim lubimy wyparcie; b) owszem ktoś faktycznie był przeciętny ale jak na standardy w 2010 roku i nie wiem był wtedy nastolatkiem czy coś i jeszcze (dzięki młodości) jako tako geny nie dały jeszcze o sobie znać + słabszy w PL efekt social mediów, rozwijający się #tinder.
Żeby była jasność - przeciętność nie daje bezpośrednio nagrody ale jest dobrą podstawą żeby coś pokombinować i takim sposobem właśnie przeciętniacy/średniacy zawsze kogoś mają. Zawsze wynadują sobie jakieś laski z kręgu towarzystkiego, z czasów liceum, z tego samego podwórka, itd.
@mirko_anonim: Zmień bazę myślenia z binarnego na proces - taka dobra rada to może przestaniesz tak kołpować, w skrócie jesteś lepszy i nie jesteś lepszy - tak wiem, wysadziłem ci myślenie bo palec wskazujący na księżyc to nie jest sam księżyc ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@mirko_anonim: Pod warunkiem, że naprawdę jesteś przeciętny w każdej sferze. Przeciętny wzrost, przeciętna twarz, przeciętne wychowanie, psychika etc. Ktoś taki nie jest w złej sytuacji moim zdaniem. Problem w tym, że większość mężczyzn przynajmniej w jednym aspekcie jest poniżej przeciętnej- mają np. dobre zarobki, ale słabą twarz. Zgadzam się z Anglikiem od wafli, że jesteś tak mocny jak twój najsłabszy punkt. I w tym sensie rzeczywiście jakieś 80% mężczyzn jest
Mam pewną kontrowersyjną tezę po ponad 30 latach przegrywania, otóż - wystarczy być przeciętnym. Tylko problemy sa takie:
a) Każdy brzydki jest przekonany o swojej przeciętności - bo przecież zawsze jest ktoś brzydszy od nas co znamy na żywo lub w internecie, oglądamy jakieś programy typu chłopaki do wzięcia gdzie czujemy się lepiej od nich, no i matki/babcie/społeczeństwo wmawia nam, że wystarczy że nie chlejemy i mamy pracę to już dobra partia. No i przede wszystkim lubimy wyparcie;
b) owszem ktoś faktycznie był przeciętny ale jak na standardy w 2010 roku i nie wiem był wtedy nastolatkiem czy coś i jeszcze (dzięki młodości) jako tako geny nie dały jeszcze o sobie znać + słabszy w PL efekt social mediów, rozwijający się #tinder.
Żeby była jasność - przeciętność nie daje bezpośrednio nagrody ale jest dobrą podstawą żeby coś pokombinować i takim sposobem właśnie przeciętniacy/średniacy zawsze kogoś mają. Zawsze wynadują sobie jakieś laski z kręgu towarzystkiego, z czasów liceum, z tego samego podwórka, itd.
#przemyslenia #blackpill #redpill #przegryw #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: dalej nie czytam