Aktywne Wpisy

#mecz mam 26 lat. Dopiero się skapnąłem że to jest Zagłębie Lubin, a nie Zagłębie LubLin xdddd

TestoDepot +111
Co prawda nie z #garsoniera, ale z jakiegoś forum o dość podobnej tematyce (nie wiem dokładnie jakie to forum, znalazłem tego screena w starych zbiorach). Jak widać już dwadzieścia lat temu wiele div to były oszukistki i były narzekania na zgodność rzeczywistego serwisu z ofertą, to znak czasów nie tylko teraźniejszych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
#thebestofgarso #heheszki #divyzwykopem
#thebestofgarso #heheszki #divyzwykopem
źródło: comment_1635939681amHbd2kK95tPWkLtReXs04
Pobierz

Jako, że nie potrzebuję go do niczego ważnego to może zainstaluję na nim #linux
Pobawimy się.
Jedna rzecz - czasami jednak potrzebuję jednego, konkretnego, windowsowego softu. Co zrobić? Wirtualizacja? Czy zdalny dostęp do komputera stacjonarnego?
I który ten Linux. Ma po prostu działać.
@DziadLab: Mint
Wirtualizacja - Virt Manager, Virtual Box, Winboat
@DziadLab: debian/mint oparty na debianie
Odpal sobie distro live i się
@DziadLab: żaden
Komentarz usunięty przez moderatora
@DziadLab: Używać windows. System operacyjny jest dla aplikacji, a nie na odwrót.
@DziadLab: to zależy od softu
@DziadLab: Ubuntu jeśli chcesz mieć UI bardziej jak MacOS, Mint/Kubuntu jeśli wolisz "klasyczne menu start"
Czego konkretnie? Jeśli działa pod Wine, to użyj Wine, jeśli nie, to wirtualizacja, ew. dual boot.
Z linuxem pierwszy kontakt miałem jakieś 25 lat temu.
Wtedy wszyscy mówili, że już jest doskonała alternatywa dla Windows.
Nie był.
Potem krótko - 20 lat temu. Podobnie.
Dekadę tem też dałem szansę - nadal alternatywa to była marna.
Co do Distro to ja polecam PopOS! jak nie chcesz się bawić w linuxowe rzeczy, a jak chcesz to Arch (Czysty, Manjaro, CachyOS, co tam chcesz) bo AUR to dar od boga
Sam mam Ubuntu, jest ti bardziej popularne distro, więc w razie problemów łatwiej jest znaleźć tutorial ale i chatgpt nieźle pomaga.
Ale weź te wymagania trochę przyhamuj Mirek xD