Wpis z mikrobloga

wolałabym w normalnych kolorach xD

@moll: Idziemy kiedys jakims deptakiem na urlopie w portugalii. Kumpela mowi: "jakie fajne niebieskie kwiatki" Kumpel - jej maz - mowi jak niebieskie jak filoeteowe?

No to ja zdziwiony (pomimo ze wiem ze faceci nie rozrozniaja kolorow) mowie ze kwiatki sa niebieskie a nie
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: ja mam filtr w korekcyjnych, ale rzułty xD a do aparatu kupiłam sobie taki zestaw 3 - UV, polaryzacyjny i FLD, czyli ten fioletowy. On miał być do sztucznego światła, ale chyba aparat też sam coś koryguje, bo zdjęcia fioletowe wyszły
  • Odpowiedz
@moll: Ja juz dawno temu wypadlem z rynku. Kiedys w nim siedzialem to wiedzialem wiecej.

UV jest pozyteczny. Praktycznie nic nie wnosi ale chroni obiektyw. A ze jest duzo tanszy niz obiektyw to dlaczego nie? :D

Polarek jest zarabisty. Mozna ladnie "zgasic" odblaski.
  • Odpowiedz
polarek jest kolejny do testów,

@moll: Poczekaj na inna pogode :D

Albo wybierz sie do jakiegos muzeum gdzie sa eksponaty w gablotach. Wtedy docenisz zalety
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: chcę robić ptakom przez okno w salonie, bo to 4 m od karmnika xD jak gablotka w muzeum, ale fajniej!

Sypię im zawsze, ale jak chcę zrobić zdjęcia to najlepiej zaczaić się z aparatem od razu po sypaniu. Skubane wiedzą, kiedy nowa dostawa żarcia przyszła
  • Odpowiedz