Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +601
Ten wpis jest najlepszym dowodem na to, że korpo to już nie praca, tylko przedszkole dla 30-letnich kobiet ( ͡º ͜ʖ͡º)
#pracbaza #korposwiat #heheszki
#pracbaza #korposwiat #heheszki
źródło: 865C358C-3F07-4D80-B932-46F2D5AFB2AA
Pobierz
ANALball +12
Czego jest najwiecej na polskich osiedlach poza Żabkami i kebabem? Tak serio serio od paru dni nachodzi mnie taka refleksja. Czasem na jedną ulice przypada 16 żabek.

Ogólnie jestem świadomy tego jak biedronka leci w kulki i tworzy cenówki tak by oszukać możliwie jak najwięcej klientów. Z tego powodu zawsze zwracam uwagę na mniejszą cenę obok, gdzie z reguły jest już rzeczywista cena. Ale to co tym razem odwalili to widzę pierwszy raz na oczy xD
Zauważyłem promocję na dwupak coca coli, oczywiście nie uwierzyłem od razu, że kosztuje 7.99 zł, najprawdopodobniej 7.99 zł za jedną butelkę jeśli bierzemy w dwupaku. Patrzę więc na mniejszą cenę i widzę “cena za 1 butelkę przy kupnie 2 paku 4.00 zł”. Myślę o, fajna promka, nieźle
Wziąłem więc dwupak, poszedłem do kasy, na kasie oczywiście od razu 15.98 za dwupak. Mówię, że chyba promocja się nie nabiła bo powinno być 7.99zl. Kasjerka na to że nie, to cena za jedną dwulitrową butelkę, a butelki mam przecież dwie. Poszedłem więc do miejsca skąd je brałem by zrobić zdjęcie cenówki i pokazać kasjerce, robię zdjęcie, patrzę dokładniej, a tam jest cena podana za 1 sztukę, ale za litr! A że butelka ma dwa litry no to trzeba sobie jeszcze odpowiednio pomnożyć xD
Czegoś takiego już bez kitu się nie spodziewałem, zwyczajnie nie zauważyłem tego /l po cenie za 1 sztukę. Oczywiście oddałem coca cole, powiedziałem, że to są już jaja i nadaje się do zgłoszenia do biura ochronny konkurencji i konsumentów bo taki format jest już jawnie skonstruowany by oszukać ludzi i nawet ja się na tym złapałem, co zawsze sprawdzam by się upewnić. Specjalnie dobrali 4.00 za litr, bo butelka dwulitrowa, więc jak ludzie zobaczą cena za 1 butelkę 4.00 zł to pomyślą, że ok, promka sie zgadza ( ͡° ͜ʖ ͡°) a tu psikus na kasie
Bez kitu mam ochotę zgłosić to do biura ochrony konkurencji i konsumentów bo to już jawna próba oszustwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#biedronka #oszustwo
źródło: image_picker_C567DA4B-C4E2-40E7-B0B7-AE3BAA0CF768-42574-00005298E4444850
PobierzPrzykład: cenówka
Ale z odstępem polecieli. Obecnie bliżej jest górny duży napis
źródło: ceny-produktow-w-sieciowkach-biedronka-taniej-promocja-obnizka-nie-do-ogarniecia
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
źródło: 1000018247
Pobierz@breakdown1: nie podali, bo nie uważają tego za promo. To jest jedyna obecna cena na ten produkt. Specjalnie piszą "supercena", a nie zniżka. Dlatego nie podali też z 30 dni.
Niby użyli innego określenia niż wymienione przez UOKiK, ale wiadomo, że taka cenówka sugeruje okazję
@krystiano_ps3 ja się na tym łapie w Kauflandzie albo Aldi gdzie cena jest np 9,99 i 1+1, to mówię pewnie normalnie kosztuje 20 zł za sztukę więc 1+1 to 10+10 czyli 20 zł - a tu się okazuje że jednak 9,98 i drugi za 1 grosz... KOSMOS. I tak, Biedronka przesadza i powinna być za to j----a.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu