Aktywne Wpisy

Viarus_ +38
Od grudnia mam nową stawkę w #pracbaza po podwyżce, o którą zabiegałem od kilku miesięcy. Ponieważ w tym miesiącu mam wypłatę bez premii to się chociaż cieszyłem że dostanę trochę więcej siana przed świętami. I co? I g---o, zapomniałem że przecież jest II próg, więc w nagrodę że się staram i podnoszę swoje kompetencje, za co dostaję w pracy uznanie w formie podwyżki to kapitan państwo mi zabiera jeszcze więcej.
ANALball 0
Czego jest najwiecej na polskich osiedlach poza Żabkami i kebabem? Tak serio serio od paru dni nachodzi mnie taka refleksja. Czasem na jedną ulice przypada 16 żabek.

Idą święta. Myślicie, że miło było by koledze z #pracbaza sprawić drobną przyjemność i kupić cos, co myślę, iż doceni? Jego synowie (:D) zbierają #hotwheels i zastanawiam się, czy miło potraktuje ten gest. Ja jestem w robocie devops, a on seniorem devem i wcześniej byłem juniorem klepaczem, podlegającym pod niego i za jego sprawą "awansowałem" u principala. Awansowałem w cudzysłowie, bo mam o wiele więcej obowiązków i zapieprzu za nie dużo większą kasę, no ale pomału sobie trochę radzę.
Wiadomo, raczej bym nie chciał kupować czegoś unikalnego za kilkaset zl, ale coś drobnego za kilka dyszek było by ok?
#korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: realne modele, nie kebaby na kołach. Na STH nie ma szans, ale możesz kupić albo jakieś TH, albo coś co jest w miarę pożądane typu JDM. Zobacz na OLX/Vinted. Jak coś kosztuje po 30-40zł to zazwyczaj jest tyle warte, ew. jakiś Silver set do stówy tematyczny.
@SolarisYob: Bez sensu to powiedzenie. W pracy jak najbardziej można poznać fajnych ludzi. Sama tak poznałam wiele osób i utrzymujemy kontakt, mimo że nie pracujemy już razem.
Myślę, że w takiej sytuacji drobny upominek to nie jest
@Cozwykopem: A to w rok nie można nawiązać koleżeńskich relacji?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
@SolarisYob ktoś nie zrozumiał ciebie. Ale to co mówisz jest prawdą. W pracy nie ma kolegów, w sensie nie możesz zwierzać się tym ludziom, traktować jak kolegów.
Co nie znaczy że nie mam znajomych z pracy, mam kilku z którymi utrzymuje kontakt.
Wciąż trzymam się zdania: w pracy masz znajome twarze, a nie kolegów i koleżanki.
Wygląda na to, że u OPa sytuacja jest lepsza, więc nie widzę sensu w pisaniu mu, że jego kolega nie jest jego kolegą.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord