Wpis z mikrobloga

@miloszy: akurat ten mem to wlasnie propsuje grifterow (i w tym przypadku prawidlowo). W dzisiejszych czasach nie mozna napisac negatywnej recki na Steamie z powodow widocznych na screenie.
  • Odpowiedz
  • 7
@T0pi5: ja bym powiedział inaczej: mogę powiedzieć po relatywnie krótkim czasie, że gra mnie nie bawi i nawet to uargumentować, ale jeśli ktoś mówi, że gra to jego GOTY, a nie chce mu się nawet jej ukończyć ( ͡° ͜ʖ ͡°), to jak mam w jego opinię uwierzyć? Gra tak dobra, że lepszej w tym roku nie ma i nie będzie, ale nie jest wystarczająco dobra,
  • Odpowiedz
@miloszy potem taki Kiszak robi speedrun głównego wątku (Avowed, AC Shadows), żeby móc powiedzieć "haha przeszedłem już i mogę mówić, że to jest g---o"
  • Odpowiedz
  • 0
@miloszy: @fudiasz3k oczywiscie w tych przypadkach racja. Ja mowie o kwestii, ze gra jest dla mnie crapem i daje steam review pp 5-10h, a ktos mi komentuje ze za malo gralem. Dopoki ktos nie robi pepnoprawnej recenzji 5h to wystarczajacy czas, by z grubsza podsumowac wiekszosc gier.
  • Odpowiedz
  • 1
Akurat ja llwyznake zasadę ze chce coś poznać możliwe jak najlepiej aby wydać najbardziej fair opinie ode mnie. Mam tak z filmami, grami itp. Po przejściu całej gry czy obejrzeniu filmu, poznania wszystkich albo większości aspektów obiektu, Można wyrobić sobie opinie. A jak ktoś mi odpowie dlaczego grałem skoro mi się nie podobało, to po prpstu powiem żeby s--------l.
  • Odpowiedz
@miloszy miałem identyczna sytuacje z hollow knight ‘em 1 gdy po 5-6h wrzuciłem wątek na grupie że w sumie nuda fchuy i jakim cudem to takie popularne.

Dostałem wtedy odpowiedź, że pewnie gra jest za trudna I sobie nie radze. Przeszedłem ja bodajże na ~ 120% I wrzuciłem aktualizację do watku (tam jakoś dziwnie to było liczone) to dostałem odpowiedź od tych samych osób że po co gram jak się nie
  • Odpowiedz
@T0pi5: o to na dobrą sprawę wielu nie ma problemu. Co innego taki Arek co śmieje się z losowych ludzi ze steama co ani nie deklarują się recenzentami ani dosłownie nic z tego nie mają i wystawiają ocenke, po czym on robi to samo i jeszcze próbuje wmówić innym że to dobrze że nie kończy gier
  • Odpowiedz
  • 1
@Andrzej_Tate: bo Hollow Knight to soulslike, jak napiszesz o souslike, ze crap, to zawsze jest "hehe git gut". To samo z Silksongiem było. Moim zdaniem gdyby HK i Silksong miały pixelartową grafikę to pies z kulawą nogą by na nie nie spojrzał (poza fanami metroidvanii).
  • Odpowiedz