Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z przeniesieniem w pracy?
Mam dziwną sytuację w pracy i mam nadzieję że mi pomożecie ;)
Pracodawca chce mnie przenieść z dotychczasowego, fajnego stanowiska, na znaaacznie gorsze.
Nie podpisałem papieru o dobrowolnej zmianie stanowiska, w związku z tym chcą mnie oddelegować na ustawowe 3 miesiące.
I teraz wchodzi moje pytanie: co się stanie jak nie przejdę badań lekarskich na nowe stanowisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
#kiciochpyta #pracbaza #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Jeśli to poljanuszex to dostaniesz awans na klienta.

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Wtedy oddelegowanie jest niemożliwe i powinieneś wrócić na stare stanowisko.

Tylko OFC musisz na nie iść, a nie odmówić badań, no i w nowym stanowisku musi być coś, czego nie było w starym (typu praca na wysokości a Tobie stwierdzą wadę kręgosłupa).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Powinieneś w pracy mieć kartę ryzyka zawodowego na każdym stanowisku. Poczytaj. Poczytaj o przeciwwskazaniach na dane stanowisko. Jak będziesz dźwigał, to możesz wydębić od lekarza rodzinnego, że nie możesz dźwigać pow. 10kg, albo że nie możesz wchodzić na drabiny powyżej 1m, bo zawroty głowy, czy inne problemy neurologiczne. Z tym do medycyny pracy na badania. A później to jak z chorobą zawodową. Jeżeli stan zdrowia nie pozwala Ci na
  • Odpowiedz