Wpis z mikrobloga

Dobry wieczór Państwu,
z tej strony Karolina. Przekazuję kolejny komunikat dotyczący działań, jakie kancelaria podjęła w sprawie śmierci człowieka, który przez długi czas był przedmiotem monetyzacji, a jego podstawowe potrzeby - w tym leczenie, ubezpieczenie i prawo do godnego życia - pozostawały bez realnego zabezpieczenia.

Od momentu objęcia sprawy prowadzimy intensywne czynności zmierzające do pełnego odtworzenia mechanizmu, który doprowadził do tej tragedii. Osoby odpowiedzialne za ten proceder zostały przez nas zidentyfikowane i są objęte stałym monitoringiem operacyjnym prowadzonym w sposób całkowicie legalny, na podstawie obowiązujących przepisów i przy współpracy z wyspecjalizowanymi agencjami detektywistycznymi. Działania te mają charakter zabezpieczający i dowodowy. Osoby te przebywają w różnych krajach, między innymi w Polsce, w Niemczech, w Wielkiej Brytanii, a także w innych państwach europejskich i poza Europą.

W przestrzeni publicznej pojawiły się obawy, że niektórzy z potencjalnych sprawców mogą próbować się ukrywać lub opuścić miejsca zamieszkania. Chcę w tym miejscu uspokoić: kancelaria trzyma rękę na pulsie. W przypadku wykrycia prób ucieczki lub działań zmierzających do utrudniania postępowania, uruchamiane są odpowiednie procedury prawne, w wyniku których dokumenty podróży, środki finansowe i dostęp do rachunków mogą zostać zablokowane przez właściwe organy. Wszystkie te czynności odbywają się wyłącznie w granicach prawa i za wiedzą instytucji do tego uprawnionych.

Równolegle toczy się intensywna batalia prawna. Kancelaria sukcesywnie przekazuje prokuraturze kolejne dowody, w tym obszerne zeznania świadków. Wszystkim osobom współpracującym oraz informatorom zapewniamy pełną anonimowość i ochronę prywatności przed jakimkolwiek nieuprawnionym ujawnieniem danych.

Złożyliśmy również formalny wniosek o rozszerzenie zakresu czasowego postępowania z pierwotnego okresu 2022–2025 na lata 2019–2025. Skala zgromadzonych materiałów wskazuje, że tylko takie ujęcie pozwoli na rzetelne i precyzyjne odtworzenie działalności zorganizowanej grupy oraz pełny obraz mechanizmów, które przez lata funkcjonowały w tle.

Na obecnym etapie wszystkie informacje przekazywane przez kancelarię pozostają objęte tajemnicą postępowania z uwagi na kluczowych świadków. Z tego samego powodu prokuratura nie udziela żadnych komentarzy dotyczących naszych działań ani przekazywanych przez nas materiałów.

Jednocześnie kancelaria kieruje ofertę współpracy do właściciela wielu spółek, który może posiadać wiedzę na temat procederu monetyzacji. Jeżeli przekazane informacje okażą się prawdziwe, spójne z dotychczasowym materiałem dowodowym i wolne od prób zatajenia faktów czy matactwa, kancelaria jest gotowa udzielić wsparcia prawnego w uporządkowaniu kwestii związanych ze spółkami, które od lat nie składają wymaganych sprawozdań finansowych.

Chcę również odnieść się do działań osoby, która publicznie deklaruje swoje powiązania z „prawem”, choć nie posiada statusu adwokata ani radcy prawnego. Jej aktywność zostanie szczegółowo przeanalizowana pod kątem tego, czy nie miała wpływu na opóźnianie postępowania, manipulowanie dowodami, tworzenie fałszywych narracji, nadinterpretacje lub kierowanie nieodpowiednich pism do prokuratury.

Nie mam zamiaru nikogo przekonywać na siłę, że podejmowane przez kancelarię działania są realne i że dzieją się naprawdę. Każdy ma prawo do własnej oceny sytuacji. Jeżeli ktoś się z tym nie zgadza, może w każdej chwili skorzystać z funkcji zablokowania mojego profilu i nie będzie więcej widział publikowanych przeze mnie komunikatów. Każdy ma również prawo do komentowania i wyrażania opinii, o ile nie są one kierowane personalnie i nie wskazują konkretnych osób. Jeżeli ktoś czuje, że takie słowa go dotyczą osobiście, być może sam ma więcej do wyjaśnienia, niż chciałby przyznać.

Na koniec chcę podziękować wszystkim, którzy rozumieją i szanują wolność słowa jako jedno z fundamentalnych praw człowieka. To właśnie ona pozwala dziś mówić głośno o sprawach, które przez lata pozostawały w cieniu.

Z wyrazami szacunku,
Karolina

#kononowicz #patostreamy #patostreamy #patostreamy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Osoby odpowiedzialne za ten proceder zostały przez nas zidentyfikowane i są objęte stałym monitoringiem operacyjnym prowadzonym w sposób całkowicie legalny, na podstawie obowiązujących przepisów i przy współpracy z wyspecjalizowanymi agencjami detektywistycznymi. Działania te mają charakter zabezpieczający i dowodowy.

@MojStaryJestWyzszyNizTwoj: XD

• Odpowiedz