Aktywne Wpisy

Amigoyamigo +79
Wyjechałem z Polski w 2017 i to chyba była najlepsza decyzja w moim życiu. Oczywiście zachód ma też swoje problemy, nigdzie nie jest różowo i koszty życia są różne ale mimo wszystko codziennie rano budzę się z uśmiechem na twarzy że nie jestem w ojczyznie. Jestem po prostu szczęśliwy. Szczęśliwy że nie muszę codziennie walczyć o przeżycie, szczęśliwy że mam normalna pracę, szczęśliwy że moje pieniądze z podatków idą na normalne usługi

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Częstujcie się: https://github.com/Kuba-Bolsa/VUSBPB
#programowanie #linux #debian #github
Ja rozumiem, żeby włączać VMkę za pomocą skrótów klawiszowych, ale że myszkę podepnę i mi się właczy wirtualka?
Możesz opisać to jaśniej? Serio nie kumam po co tyle tego kodu, a czytać mi się nawet nie chce, bo nie używam Proxmox :)
Może i fajne, ale jestem na 99.999% pewien, że da się to zrobić tylko w kodzie i to jakimś prostym xd
@szefczyk: Mogę się mylić, ale samo podpięcie monitora bez zasilania już powoduje w pewnym sensie jego wykrycie przez GPU.
ddcutilalboddccontol. Ustaw hooka żeby po zamknięciu vmki robił się unbind GPU i usługę do monitorowania statusu dpms ministra. Będzie można monitorem włączać i wyłączać Windowsa w proxie.Weryfikacja stanu maszyny to po prostu jakieś tam qm status + odpowiedni grep, niech to sobie działa w pętli albo odpala się na starcie PVE- w sumie jakkolwiek. Jak skrypt zobaczy, że vm o danym id ma status shutdown czy jakiś odpowiadający wyłączonej vmce, to ją podniesie przez qm start.
Dajmy na to nawet w crontabie jak to ma nie byc usługa xd
* *