Wpis z mikrobloga

#wykopoweprzeboje
1/16 finału, pojedynek 1

Drabinka
FAQ
Playlista na YT
Playlista na Spotify
playlisty mogą być niekompletne
Jeśli chcesz być wołany/a lub wypisany/a z wołania napisz do mnie na PW.
#anime
yourgrandma - #wykopoweprzeboje 
1/16 finału, pojedynek 1

Drabinka
FAQ
Playlista na ...

źródło: 5c1b01a1278c161f1655a515241b40458d57bdd4f9ccf544b18910a2d46a995e

Pobierz

Zagłosuj na lepszy utwór:

• Blue Bird (Naruto Shippuden) 28.0% (99)
  • Zankoku na tenshi no tēze (Neon Genesis Evangelion 72.0% (254)

Oddanych głosów: 353

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AshesOfTheSun: @bestils @gorobei NGE ma całkiem przyjemny opening, ale serio aż taka religia się wokół niego zebrała?

Dla mnie to wygląda tak, że krytykuje się tych co głosują sentymentem, a większość głosujących na NGE kieruje się właśnie sentymentem, abstrahując tutaj od Naruto czy innego openingu

@0uzo to akurat jedyny opening naruto na który głosowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: we wszystkich grupach w których był i które wygrał głosowałem nań z pełnym przekonaniem. I żadnej w tym nostalgii czy sentymentu bo Evangelionu nigdy nie oglądałem. To po prostu porywający kawałek świetnej muzyki.
  • Odpowiedz
@gorobei: hmm, to ja nie rozumiem tego fenomenu. W sensie fajna muzyka, ale jak tak patrzę jakie mega piosenki odpadły (których nie znałem), trudno mi uwierzyć że nawet nie sentyment, ale swoisty kult wokół NGE nie gra tutaj najistotniejszej roli

@AshesOfTheSun z ciekawości, w jakim wieku to anime oglądałeś? NGE oglądałem w wieku 30+ i tak szczerze nie porwało mnie, w przeciwieństwie do takiego Attack on Titan czy nawet
  • Odpowiedz
NGE oglądałem w wieku 30+ i tak szczerze nie porwało mnie, w przeciwieństwie do takiego Attack on Titan czy nawet Jojo bizarre.

@NieBendePrasowac: wymieniłeś akurat serie, które były dla mnie gateway drug ( ͡º ͜ʖ͡º)
Właśnie w okolicach 30, po latach przerwy od animu (oglądałem, jak każdy, za dzieciaka, a potem tylko chwilowo ze dwie serie na styku gimbazy i licbazy) powoli i po kolei
  • Odpowiedz