Wpis z mikrobloga

Jest mi w stanie ktoś wyjaśnić jak działają zamówienia dla WP i kto dokładnie za to odpowiada bo to co się odp… to głowa mała. Jak to jest że wszyscy chcemy niezależnej i samowystarczalnej armii, wymagamy transferów technologii i serwisu na miejscu od tego co zamawiamy za granicą a podczas gdy mamy własne bwp jak borsuk czy bardziej sprawdzony w walkach Rosomak wybieramy o wiele gorsze zajechane stare Strykery z USA.. Ja rozumiem że jeśli coś jest za darmo to ślinka cieknie ale to 1000sztuk zajechanego starego sprzętu z którego połowa będzie wymagać pełnego serwisu a kolejna połowa w przeciągu dwóch lat. Moce produkcyjne na Borsuka i rosomaka dalej mamy wolne i zamiast produkować własny dużo lepszy i nowocześniejszy sprzęt niszczymy krajowy przemysł i genialne projekty jak wieża ZSSW 30. Jeszcze pojawiają się plotki że chcą nam opchnąć armato haubice Palladin i nasze spece są za kij w to że krab jest nasz, jest lepszy i możemy produkować go więcej bez konieczności otwierania kolejnej lini produkcyjnej. Wszyscy krzyczą, trąbią a i tak h w to bo przecież tabelki w excelu muszą się zgadzać więc skoro trza zamówić to dawaj Andrzeju przecież jutro wojna

#wojna #wojsko #militaria #polska #nato
kubkarzzswarzadza - Jest mi w stanie ktoś wyjaśnić jak działają zamówienia dla WP i k...

źródło: IMG_0576

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach