Wpis z mikrobloga

Taka sytuacja. Zamówiłem sobie jedną rzecz w sklepie internetowym, ale finalnie musiałem zrezygnować z zakupu. Zresztą mniejsza o to. Jako że paczka nie zdążyła wyjść ze sklepu, to szybko dogadałem się ze sklepem, dostałem mailem fakturę korygującą i zwrot pieniędzy na konto bankowe. Niestety po kilku godzinach otrzymałem powiadomienie z inpostu, że paczka od nich wyszła jednak z magazynu i jest w drodze do mnie. Aktualnie jest już wydana do doręczenia. Normalnie to bym paczki nie odebrał i po kłopocie, wróci do nadawcy. Problem jest taki, że mam jeszcze kilka innych zamówień wydanych do doręczenia i zapewne kurier wrzuci je do multiskrytki.

Jak to teraz rozegrać by zwrócić przesyłkę sklepowi, bez konieczności zakupu nadania paczki? Oczywiście odbiór i przywłaszczenie nie wchodzi w grę. Wyjąć resztę paczek z multiskrytki, a tę jedną zostawić? Robił ktoś już taką akcję?

#paczkomat #inpost
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ranmus jak zostawisz tą jedną to skrytka i tak będzie wirtualnie pusta i kolejna osoba chcąca z niej skorzystać może ją sobie przygarnąć. Może też ją przygarnąć kurier. Imo nie kombinuj, wyciągnij wszystkie i poproś sklep o etykietę zwrotną dla tej paczki i po prostu nadaj zwrot w paczkomacie
  • Odpowiedz
  • 0
@Anhed: Nie da rady, bo przesyłek wydanych do doręczenia już nie da się przekierować. Za późno to ogarnąłem. Zrobię po bożemu jak mirek wyżej napisał, bez kombinowania.
  • Odpowiedz
  • 0
@Setral: Być może też by dało radę zadzwonić na infolinię by ktoś z obsługi ręcznie zmienił status tejże paczki, ale tego już nie testowałem, bo nie starczyło czasu.

Finał sprawy - Chwilę po założeniu wpisu dostałem info na telefon, ża paczka którą chciałem odebrać jest już do odbioru w paczkomacie. A że byłem w domu, to jak strzała się ubrałem i pobiegłem do paczkomatu żeby ewentualnie zdążyć przed włożeniem innych
  • Odpowiedz