Aktywne Wpisy

Ka4az +824
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
kaszaamanna +359
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz

Wczoraj po raz pierwszy zapłaciłem dodatkowe 2x 50gr kaucji za butelki Coca-Coli. Można śmiało powiedzieć, że jestem uzależniony od tych napojów. Dodatkowo, jedyna woda jaką piję to butelkowa ze sklepu. Nie chcę tworzyć kolejnego kosza na butelki zwrotne, więc podejrzewam, że bardzo duża część wydatków pójdzie na złodziejską kaucje.
Czas działać. Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad saturatorem do wody. Na rynku najpopularniejszy jest #sodastream , ale odstrasza mnie kraj producenta ( ͡° ͜ʖ ͡°). Z drugiej strony mamy rodzime #dafi . Dafi natomiast nie ma tego syropu smakowego, któryu chcę. Jednak nie wiem jak to działa do końca, na filmikach ktoś po prostu wlewa syrop do wody i miesza, więc kwestia kompatybilności nie ma znaczenia, prawda?
Mam zatem do was pytania:
1) Czy ktoś posiada Dafi/Sodastream i może się wypowiedzieć, że to urządzenie jest warte swojej ceny?
2) Na jak długo starczają naboje z CO2, jaki jest ogólny koszt utrzymania takiego urządzenia?
3) Czy mogę kupować syropy z Sodastream i korzystać z nich w Dafi, i viceversa?
#kiciochpyta #saturator
@pyrkaps:
1. Sodastreama mam chyba ze 4-5 lat, jest w pytę.
2. Naboje nabijam sobie sam, mam w szafie butlę 7kg z adapterem do tej butli z sody, kosztowało mnie to chyba jakoś 700 czy 800zł (w sensie kaucja zwrotna za dużą butlę, gaz w niej i adapter) a potem wychodzi mi ok. 80zł za
2. Wszystko zależy jak mocno gazujesz wodę. Możesz lekko gazować a tym samym mieć więcej wody i będzie tańsza.
3. Możesz zamieniać syropy. Ja korzystam z syropów Sodastream kupowanych na promocji - wychodzi taniej. Dodatkowo kupuje syrop "oranżada" - od innego producenta. Nikt tego nie sprawdza.
Na pewno się opłaca jako własne przygotowanie napoju, mam tyle gazu co lubię, w lodówce