Wpis z mikrobloga

#gramofon #audio #muzyka #winyl #audioboners #pomocy #pytanie #pytaniedoeksperta

Wykopki, wracam właśnie od dziadka Andrzeja, dzisiaj ma imieniny prawie 90 letni wspaniały człowiek. I jak się okazało od roku członkowie mojej rodziny obiecują że naprawią mu gramofon, który był całym jego światem, od kiedy pamiętam w jego mieszkaniu rozbrzmiewała muzyka klasyczna, ale do tej pory nikt tego nie zrobił i tu potrzebuję pomocy bo zupełnie się na tym nie znam. Coś nie działa, jeśli dobrze zrozumiałem to w części która "jeździ" po winylu. Chciałbym naprawić bo wiem że jest do niego przywiązany, zamieszczam zdjęcie tego modelu i czekam na propozycje. Najlepiej jakiś serwis czy fachowiec na terenie mazowieckiego.

UNITRA g8010
KalifPL - #gramofon #audio #muzyka #winyl #audioboners #pomocy #pytanie #pytaniedoeks...

źródło: IMG_20251130_160908

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KalifPL: zakładam, że jest to MM wiec popatrz za czymś jak Audio-Technica AT-VM95E, Audio-Technica AT-XP3/H albo coś z rodziny Ortofon Concorde MKII jeżeli nie chcesz się bawić w przekładanie. No i na Twoim zdjęciu nie widzę igły ()
  • Odpowiedz