Wpis z mikrobloga

Ale będą jaja jak ujawnią ile zarabiją programiści na każdym levelu w mojej firmie. Przecież w IT zazwyczaj dostajesz tyle ile powiesz na rekrutacji i jeden odważniejszy senior powie 20k, a drugi introwertyk 17k. Albo jak się okaże że mid dostaje więcej od seniora. Wróci karma do firm które wolą zatrudnić nowego za więcej niż dać podwyżkę już zatrudnionemu.

Jedyne firmy które nie muszą się bać to wielkie korpo, które mają sztywne siatki płac i nie ma zabawy w jakieś zakulisowe gierki.

#programista15k
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZielonyKierowca: widocznie mało integrujesz się z teamem. U nas najczęściej młodzi poruszają temat, jak wyglądają zarobki w zależności od doświadczenia, żeby mieli jakaś tam wizje finansowej przyszłości w firmie. Raz w roku tez na privach weryfikuje, jak tam podwyżki, żeby mnie nie wydymali xD Raz zdarzyło się, ze kontraktornia mówiła, ze klient nie daje podwyżek, a manager od klienta mówił, żebyśmy nie dali się wyruchac i tam twardo z nimi.
  • Odpowiedz
@ZielonyKierowca u mnie ogólnie mocno zintegrowały layoffy, gdzie mocne podwyżki mogły spowodować pojawienie się na magicznej liście. BTW od początku covidu sam nie prosiłem o podwyżkę, zostawiłem to firmie. Z tego co konsultuję, to mniej więcej zarabiam jak inni.
  • Odpowiedz