Wpis z mikrobloga

@radziuxd: Czekaj. Bo jak napisalem jakiemus wykopkowi w tej sprawie to wzial i sie obrazil :P Moze Ty sie nie obrazisz?

Wiec tak:

Po pierwsze: pelna zgoda co do tego ze jak nie ma zyskow to nie ma premii. Zgodzisz sie? Wiec skoro spolka przynosi straty to jakim cudem
  • Odpowiedz
Wiec odpowiedz mi prosze - skoro jesli kopalnia przynosi strate i w zwiazku z tym obcinamy premie to dlaczego nie obcinamy premii budzetowce ktora tez przynosi straty?

@gorzki99: która budżetówka przynosi straty? Poza tym to obcięcie barbórki w JSW nie polega czasem na podzieleniu jej na raty? xD
  • Odpowiedz
@mlodygustaw: Kazda budzetowka przynosi straty jesli budzet jest na minusie. Tak ciezko to pojac?

BTW nie wiem czy wiesz ale kopalnie to tez budzetowka :))

Znam jedna kopalnie prywatna (czyli nie podlega pod budzetowke) i ona dziala od wielu lat i sobie radzi. Panstwowe natomis sa zamykane jedna za druga. Jaka w tym wina pracownika?

Wiec jeszcze raz - pensje urzednikow sa z budzetu panstwa a ten sie nie spina.
  • Odpowiedz
akurat na Silesii zbliżają się zwolnienia grupowe xd

@mlodygustaw: Akurat ja nie mialem na mysli silesii

Jestes jak ten pelikan ze lykasz wszystko co media i rzad podaja? Albo moze chcesz sie czegos prawdziwego dowiedziec?

Mimo ze mam dosc ostry jezyk i nie stronie od ironii to doceniam tych co sie obudza i chca uslyszec cos innego niz medialna papka. Od kogos kto cos niecos w temacie wie. Wiec jak
  • Odpowiedz
@mlodygustaw: Zwolnienia grupowe to nic dziwnego - w kazdej branzy. No po prostu tak bywa. Dziwnym jest natomiast to ze w moim miescie zamknieto kazda panstwowa kopalnie a prywatna sobie radzi od lat. Nie dziwi Cie to? Bo mnie dziwi :DD
  • Odpowiedz