Wpis z mikrobloga

#perfumy

Eksperci ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) do Was pytanie: Balsamujac skórę przed psiknięciem perfum balsamem bezzapachowym dead sea, zwiększymy trwałość perfum na skórze? Ja nawilzylem skórę balsamem, doczekałem 5 minut, psiknąłem po 2 razy SWY Sandalwood i teraz ten zapach jest inny, bardziej kremowy, balsamiczny, w ogóle go nie przypomina xd. A trwałość dalej ta sama, 3h, po 4h zanika. O co chodzi? Ludzie piszą o trwałościach całodniowych, projekcjach na całe osiedla, jak psikną się po wejściu do pociągu czy autobusu ludzi zabijają. A na mnie żaden perfum nie trzyma się dłużej niż 3h, jedynie Bottled Elixir i Bottled Absolu są dłuższe, reszta to jest jakaś kpina. Lepiej araby kupować za grosze.

Nie piszcie mi tu o zjawisku "noseblind" bo to najprostsze wytłumaczenie. Cytrusy letnie 2h, jesień/zima 4h, to wszystko. Przetestowałem ponad 40 zapachów, za każdym razem to samo i kolega również ma to samo. Chyba, że dla Was projekcją jest włożenie sobie ręki do gardła i nosa jednocześnie i poczucie resztki zapachu sprzed kilku godzin, to wtedy rozumiem xd
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Jak nie czuć? Ktoś obok Ciebie przejdzie po 8h to poczuje. Ty chcesz projektować po 8h na 5 metrów xD? To sobie 5 strzałów Arabian Tonki zarzuć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ChosennOne: uważam, że takie jednorazowe balsamowanie się nie ma znaczenia, musiałbyś wprowadzić to do codziennej pielęgnacji, dodatkowo porządnie się nawadniać i może by coś z tego wyszło, ja używam kremów do ciała od lat, w sumie od lat dziecięcych, bo mam bardzo suchą skórę, nie wiem czy to ma jakiś wpływ na "trzymanie się zapachów", trudno zbadać; a w tych całodniowych trwałościach to nie widzę niczego podejrzanego, bo sama tego
przypadkiem- - @ChosennOne: uważam, że takie jednorazowe balsamowanie się nie ma znac...

źródło: IMG_2343

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Gerav Nie chodzi o to, ja po prostu oczekuje od perfum tego, że jak sobie powącham skórę w tym miejscu gdzie psiknąłem to będę czuł zapach, który lubię. A po prostu to nie czuje, bo po 4h maksymalnie on zanika i już go nie czuć.
  • Odpowiedz
@ChosennOne: Różne rzeczy ludzie mówią. W temacie perfum już dawno przestałem zwracać uwagę na opinie innych, bo odbiór perfum jest mocno indywidualny zarówno jeśli chodzi o zapach jak i parametry.
  • Odpowiedz
  • 0
@przypadkiem- Dziękuję za obszerną odpowiedź i analizę :-) masz na pewno rację w 100%, że kobiety czują bardziej zapach niż mężczyźni, to jest fakt, bo moja różowa czuję dłużej perfumy niż ja. Natomiast nie uważam, że mój węch jest kiepski, bo potrafię po zwąchaniu czuć pewien skład w odróżnieniu od wielu innych, którzy mówią "fajnie pachnie" xd. Dla mnie to jest proste, jeśli czuję perfum po psiknięciu na ciuchy po 10h
  • Odpowiedz