Wpis z mikrobloga

#perfumy

Eksperci ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) do Was pytanie: Balsamujac skórę przed psiknięciem perfum balsamem bezzapachowym dead sea, zwiększymy trwałość perfum na skórze? Ja nawilzylem skórę balsamem, doczekałem 5 minut, psiknąłem po 2 razy SWY Sandalwood i teraz ten zapach jest inny, bardziej kremowy, balsamiczny, w ogóle go nie przypomina xd. A trwałość dalej ta sama, 3h, po 4h zanika. O co chodzi? Ludzie piszą o trwałościach całodniowych, projekcjach na całe osiedla, jak psikną się po wejściu do pociągu czy autobusu ludzi zabijają. A na mnie żaden perfum nie trzyma się dłużej niż 3h, jedynie Bottled Elixir i Bottled Absolu są dłuższe, reszta to jest jakaś kpina. Lepiej araby kupować za grosze.

Nie piszcie mi tu o zjawisku "noseblind" bo to najprostsze wytłumaczenie. Cytrusy letnie 2h, jesień/zima 4h, to wszystko. Przetestowałem ponad 40 zapachów, za każdym razem to samo i kolega również ma to samo. Chyba, że dla Was projekcją jest włożenie sobie ręki do gardła i nosa jednocześnie i poczucie resztki zapachu sprzed kilku godzin, to wtedy rozumiem xd
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChosennOne:

temat perfum to przereklamowane g---o. Ludzie pachną z reguły i projektują 2h, potem nic nie czuć.

a to oszuści. A ja już tyle hajsu przewaliłem, a to się okazuje, że mnie nie czuć jednak dłużej niż 2h:/
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Frufruf Nie wiem myślę, że chyba miałem zbyt duże oczekiwania co do perfum. Dla ludzi jak pisałem wyżej trwałością jest to, że wsadzą sobie rękę do gęby i coś czują. Dla mnie jak zapach się nie przypomina, gdy się obrócę albo schylę, machnę ręką tzn. że jest słaby i krótkotrwały. Widocznie minąłem się z oczekiwaniami jak zwykle :-) albo te perfumy do 500 zł to po prostu siki xD
  • Odpowiedz
@ChosennOne: Piszesz prawdę. Siedzę w tym gownie już kilka lat, setki perfum przewąchane, 80 flaszek w kolekcji, 100+ dekantow i próbek i może 15-20% zapachów się wyróżnia parametrami. Reszta tak jak piszesz.
  • Odpowiedz
  • 0
Noseblind, ile razy ten temat będzie wałkowany. Nie, nie trzymają perfumy 2h i to gadanie już jest mega nudne
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@markaron No widzisz, a przyjdzie ci taki kolega @Gerav i napisze krótko słowo klucz "noseblind" i po temacie xD jak czujesz perfum tzn. że jesteś doskonały, masz doskonałą skórę, a sam perfum jest ultra trwały. Jak nie czujesz to po prostu twoja skóra nadaje się do śmietnika, masz noseblind, ale sam perfum wciąż jest atomem xD i możesz przetestować 100 tysięcy zapachów i składników, NOSEBLIND panie, noseblind.

Oczywiście tego noseblinda
  • Odpowiedz
  • 0
@ChosennOne: Tak, osoby w otoczeniu tez dostają noseblind na twój zapach. A jak są mocno oblani czymś to też odbiór mają zaburzony. Sprawdź na ubraniu, jak na ciuchach nie trzyma to znaczy, że masz słaby węch
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gerav Czyli doszliśmy do wniosku, że nie ważne czy używasz perfum czy nie to i tak ich nie czuć xD więc lepiej nie kupować, szkoda kasy xD ja na ciichasz czuję co napisałem wyżej, dlatego przez to mówię, że na skórze trwałość dłużej niż 4-6h jest dla mnie osobiście niemożliwa. Jak psiknąłem się ostatnio na szyję Bottled Elixirem i miałem założony kołnierz to przez tydzień mi pachniał :-) i jakoś go
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gerav Wymieniłeś akurat najsłodszy zapach, który pachnie jakbyś się cukrem oblał. Dlatego właśnie o tym mówię, istnieje kilka zapachów mainstreamowych, które są trwałe, ja też napisałem, że Bottled Elixir czy Bottled Absolu Hugo Bossa u mnie są długo, a przecież są tanie. I w tym sęk. 90% perfum to jest kpina z ludzi i dymanie ich na kasę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gerav Dobrze to niech tobie trzyma po 8h, a mi niech trzyma po 2h. Widocznie Twoje trzymanie jest takie samo jak u mnie, tylko dla mnie to nie jest czucie zapachu ani żadne "trzymanie" a dla ciebie to jest olbrzymia trwałość i czucie zapachu xd
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gerav No, czyli nie czuć xd

Nie wiem skąd w ogóle wzięło się to pojęcie trwałości całodniowych jakby miało to wyglądać tak, że ludzie podchodzą do siebie i się obwąchują z jednego centymetra po ciele jak psy xddd
  • Odpowiedz