Aktywne Wpisy

Graner +9

Larsberg +1
Czy są tutaj ludzie którzy przeszli pierwszego Stalkera czyli Cień Czarnobyla na poziomie Master?
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
Pamiętam jak grałem w to lata temu po raz pierwszy to nawet na nawicjuszu były duże problemy z ukończeniem kampanii ale wtedy byłem zwykłym kotem który nawet nie wiedział do czego służy śrubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz bogatszy o doświadczenia w fps'ach i ze sprzętem pozwalającym odpalić ten tytuł w 180Hz z minimalnym
źródło: temp_file2445200029531261653
Pobierz

W obecnej sytuacji każdy dostaje obywatelstwo i musi bronić kraju oraz ma obowiązki ze śmiesznymi prawami typu bycie urzędnikiem, głosowanie czy uczestnictwo w życiu politycznym.
Podczas gdy urodzonemu w Polsce wystarczyłby status cywila, bo nie każdy ma potrzebę obrony kraju, głosowania i życia społecznego pod względem administracyjnym.
#polska #wojna #obowiazkowecwiczeniawojskowe
źródło: 1000028762
Pobierz@Domelus: w jaki sposób? Bo póki co to i tak jestem dyskryminowany nierównym wiekiem emerytalnym.
@Detached jakby były cywilkami to tak. A jak chcą mieć wpływ na kraj to armia czeka.
Równie dobrze możesz powiedzieć, że nieochrzczone dziecko będzie doświadczało ostracyzmu.
Brak obywatelstwa nie oznacza, że jacyś narodowcy mieliby prawo do bicia cywilów.
Po pierwsze Rząd należałoby podzielić umownie na 2 części.
1 część to część odpowiadająca za sprawy wewnętrzne, podatki, ustawy, administracja, ale głównie zarządzanie pieniędzmi z podatków.
2 część to zewnętrzna czyli odpowiadająca za sprawy na zewnątrz czyli dyplomacja i reprezentowanie kraju na arenie międzynarodowej jak i wypowiadanie