Wpis z mikrobloga

Postanowiłem odejść od UPC tj. od Play bo jakość ich usług to żart obecnie ale nie w tym rzecz. Padło na Netie, mam pociągniętą skrętkę która ma a z 20 lat już jeszcze kładziona przez "Chello" poprzednika UPC chciałbym aby położyli mi zupełnie nowy kabel - będą robić problemy czy raczej spoko do tego podchodzą bo nie wiem na co się szykować a dopiero w przyszłym tygodniu będę miał czas to załatwić.
#netia #internet
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ShpxLbh: nie wiem czym obecnie kablują ale tak chce nowy kabel od skrzynki do mieszkania i przez mieszkanie nowy, bo ta abominacja jest łączona w 4 miejscach już i chyba ledwo żyje
  • Odpowiedz
@nairoht na 90% nie dadzą nowego, jak chcesz nowy to może sam przyszponcisz na lewaka, a i tak jaka to będzie różnica jak w bloku? Jest na wejściu i tak stara instalacja, i do bloku również stara instalacja. Czasem tego się nie przeskoczy 😢
  • Odpowiedz
  • 0
@ShpxLbh: no nic, spytam u źródła bo mnie drażni że mam n------e kabla który jest zbędny w dodatku jest połączony jakimiś dziwnymi łącznikami z nieznanych mi powodów.
  • Odpowiedz
@nairoht: a wiesz czy to jest kabel światłowodowy czy zwykły antenowy koncentryczny?

bo jak to drugie to se na luzie możesz sam ten kabel ciąć, wymieniać, dorabiać końcówki, skracać wydłużać tak długo jak robisz to u siebie w mieszkaniu
  • Odpowiedz
  • 0
antenowy koncentryczny

@Catmmando: raczej antenówka zwykła, to jeszcze pozostałość jak rodzice podłączali internet w domu i od tego czasu ten sam kabel jest, zreszta wrzucilem wyzej jakie abominacje mam zrobione xd
  • Odpowiedz
@nairoht: no to możesz se go w mieszkaniu swoim upitolić zaraz tam gdzie wychodzi ze ściany z internetem i kupić w sklepie elektronicznym wtyczki i kabel dokładnie tyle na wymiar ile potrzebujesz

weź ze sobą modem to pokarzesz wtedy jaką musisz mieć końcówkę

jak lubisz dłubać sobie to możesz nawet w miejscu skąd kabel wchodzi do twojego mieszkania założyć se gniazdo ładne o ile nie masz

wszystko bez zawracania głowy
  • Odpowiedz
  • 0
wszystko bez zawracania głowy ani UPC ani Netii czy komukolwiek

@Catmmando: ta doszktałciłem się troche w pare minut faktycznie wychodzi ze samemu to ogarne bez problemu xd no nic do netii i tak przechodze bo to nie kabel jest problemem a kabel sobie wymienie przy okazji remontu ( )
  • Odpowiedz