Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@ogurkiszony75: Nie wiem skąd, może z mediów?

Kobiety nie chcą wychodzić za mężczyzn o niskim statusie wykształcenia. To jest wielki problem i wolą decydować się na samotność. - prof. Ryszard Cichocki

Wydaje mi się, że warto inwestować też w aspiracje mężczyzn, żeby byli oni dobrymi parterami dla kobiet wykształconych - dodaje.

Sam na tak głupie wnioski nie wpadłbym.
  • Odpowiedz
@abwgd serio? Przecież naokoło wszyscy piszą, że POLKI nie chcą rodzić dzieci, bo lewactwo, bo "kariera", psiecko, podróże, netflix, picie wina z koleżankami i Bóg wie co jeszcze, nie p-----l bzdur w tym temacie. Nawet było znalezisko na głównej raz w tym temacie i podtytuł to był "Polki znowu się popisały" XD beka z typów, którzy zwalają winę tylko na jedną stronę a nie kumają, że to problem zarówno kulturowy jak
  • Odpowiedz
  • 8
@ogurkiszony75: eh, szkoda, że we wszelkich sondach widziałem, że chłopy częściej chcą założyć rodzinę tylko jakoś media nie chcą tego tematu przepchnąć.

Kaczyniak miał jedynie odwagę powiedzieć to na głos xDDD

No, ale spójrz też, że jak mówi się o babach i to, że nie rodzą dzieci to mówią w taki sposób żeby było to odebrane jako superalatywa, np. kształcą się, stawiają na karierę.
A o chłopach? Nie kształcą się,
  • Odpowiedz
Równy wiek emerytalny

Musi być.

W razie konfliktu zbrojnego możliwość opuszczenia kraju

Albo "tak", dla obu płci, albo "nie" dla obu płci.

Chłop
  • Odpowiedz
@abwgd baba 30lvl bez bombelków - bezdzietna lambadziara, nieudacznik, nie ułożyła sobie życia. Chłop 30lvl bez dzieci/żony - wygryw, chłop ma święty spokój. Na marginesie - ciekawe, że podałeś temat woja, ewentualnego poboru i aborcję w tym samym wpisie. Cieszysz się, że kobiety nie mają nic do gadania w kwestii aborcji, uważasz, że to jest sprawiedliwe i spoko czy co? Bo mnie np. wcale nie bawi że tylko mężczyźni mają taki
  • Odpowiedz
  • 6
@ogurkiszony75: podaj do dyskusji gdziekolwiek temat aborcji prawnej to zostaniesz przez 99,9% kobiet wyśmiana, i pewnie połowa, jak nie więcej chłopów zrobi to samo.
Czemu baba może decydować co zrobi z dzieckiem chłopa, a chłop nie może zdecydować czy chce płacić na to dziecko , czy nie?

Ciebie nie bawi, ale jesteś w mniejszości, bo śledzę takie tematy i wiem jak społeczeństwo się wypowiada. A wiesz czemu Wanda Nowicka, feministka,
  • Odpowiedz
@abwgd pierwszy akapit - nawet nie będę próbować polemizować z tobą. Jest to bez sensu i się nie dogadamy, absurdalne jest dla mnie co napisałeś.
Drugi - społeczeństwo ma gwoźdź w głowie, ale prawda jest taka, że w większości to prawo stanowią właśnie faceci xD jak była inba o aborcję, to oburzone społeczeństwo (głównie kobiety) wyszły na ulicę, była jakaś próba. Chłopy jak na razie tylko jęczą w mojej ocenie. I
  • Odpowiedz
@abwgd: przecież one nie dostały w ryj, one są na ringu i chcą dalej utrzymywać przywileje, które miały przed wejściem na ring czyli jak siedziały w domu i rodziły dzieci. Teraz walczą o utrzymanie przywilejów i o nowe przywileje, kobiety zdominowały państwo i rozwalą je do reszty
  • Odpowiedz
  • 2
@ogurkiszony75: sorki, już tam poprawiłem wcześniej, ale za późno, bo pewnie poszło powiadomienie o odpowiedzi.
No więc, ja nie będę polemizował na temat aborcji zwykłej, bo jest to bez sensu i się nie dogadamy, absurdalne jest dla mnie to.

Spoko, ciekawe na kogo głosowały baby, czy na chłopów, czy na baby. Nie sprawdzaj, zrobiłem to kiedyś specjalnie żebyś nie musiała teraz. Otóż, baby głosują na chłopów. A teraz kto prześciguje
  • Odpowiedz
wiadomo, tylko takiemu urodzilabym dziecko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ogurkiszony75: pewnie chcecie, żeby zorganizować coś na kształt Lebensbornu z III r----y, tylko zamiast SS-manów będą chady-badboye.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@abwgd: Trochę te podpunkty się same zerują. Skoro kobieta jest nieprzewidywalnym pracownikiem, bo może zajść w ciążę to chyba nic dziwnego, że wcale nie chce rodzić dzieci, bo niewiadomo czy będzie miała gdzie wrócić. A jej mąż, skoro jest takim feministą nie przejmie obowiązków głowy rodziny na czas wychowania dziecka, bo przecież równouprawnienie i baba nie będzie żyć za jego.
  • Odpowiedz
  • 1
@smellykitty: pisałem już wyżej, że co mnie to. Chłop nie może powiedzieć, że nie będzie nosił ciężkich przedmiotów, bo też straci pracę
O tfu feministów się nie bój, bo jest iż nadto w kraju i nie ma co nawet porównywać tego z babami, które feminizm rozumieją jedynie jako przywileje dla bab, gdzie z byle jakiej definicji "Feminizm to ruch społeczny i polityczny oraz zbiór ideologii, których wspólnym celem jest dążenie
  • Odpowiedz
@abwgd

*Baby nie chcą rodzić dzieci? To wina mężczyzn,

To wcale nie jest wina tego, że baba jest nieprzewidywalna i nie wiadomo co odwali, czyli, że zatrudni się i zaraz poleci na macierzyński, a tak w ogóle to nie ledwo ino 20 procentuf.

Czyli babo rodź dzieci, ale jak pójdziesz na macierzyński to znaczy że „odwaliłaś” i trzeba cię w-----ć z roboty, ale chłop nie będzie ciebie i dziecka utrzymywał, bo
  • Odpowiedz