Wpis z mikrobloga

#beskidy
#gory
Czołgiem, być może wpadam w piątek rano na przedłuzony weekend w Beskid Żywiecki i chciałbym zrobić kilka tras - Wielka Racza z Rycerki Górnej, Rysianka ze Złatnej Huty oraz Hala Rycerzowa z Soblówki. Sęk w tym, że w piątek będę dość późno - koło 10ej (mam 500km do pokonania ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Zastanawiam się w takiej sytuacji czy a) zdążę cokolwiek w piątek z tej trójki jeszcze zrobić, zwłaszcza że będę z psem?
b) czy będę miał gdzie zaparkować w ten piątek o 10ej (ciężko będzie wyjechać przed piątą),
c) jak wygląda kwestia parkowania w weekendy w tych miejscach zimą
d) tutaj chyba nie ma żadnych ograniczeń dla psów? ;)
Pogoda ma być przepiękna, więc i chętnych pewnie wielu, ale z drugiej mańki to nadal nie są jeszcze ferie.
Miłego dzionka, pozdro!
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@w00nski: Bierz pod uwagę że mocno w Beskidach nasypało i w piątek nic nie będzie jeszcze przetarte pewnie, albo będzie słabo. Trasy na spokojnie zrobisz, ja w śniegu po pas wchodziłem na Racze torując drogę jakieś 2,5h więc na luzie zrobisz. W piątek z parkingami powinni być jeszcze spoko, gorzej w sobotę. Ale miejscowi przy parkingach często wpuszczają do siebie na ogrody za 20zl - dzień więc na pewno gdzieś
  • Odpowiedz