Aktywne Wpisy

wfyokyga +32
Mnie r---------a że niemcy pod koniec wojny, mieli już celowniki optyczne i noktowizyjne.
źródło: temp_file1727008429886548071
Pobierz
Lolenson1888 +18
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz

W kwietniu na portalu Allegro Lokalnie zakupiłem przez „kup teraz” głośnik bluetooth za 500zł jako używany(nowy 800pln). Przesyłka po nadaniu dotarła na drugi dzień do mojego paczkomatu InPost. Jakie było moje zdziwienie, gdy wyciągałem bardzo lekki karton z największej skrytki. Od razu zauważyłem że coś jest nie tak i zacząłem nagrywać wyjmowanie kartonu z urządzenia. Góra kartonu była ewidentnie odklejona, w środku nie było nic poza pociętymi papierami. Nagrałem całą sytuację telefonem, zadzwoniłem do sprzedającego i od razu on jako nadawca, a ja odbiorca zgłosiliśmy reklamację na infolinię InPost, że przesyłka jest bez zawartości. Załączyłem zdjęcia kartonu będąc przy paczkomacie, który z resztą jest monitorowany. Minął miesiąc, InPost nie odpowiedział w żaden sposób. Nadawca również z nimi się kontaktował, ale też nie dostał żadnej odpowiedzi. Spór do allegro został również zgłoszony, ale serwis odpowiedział żebym załatwił sobie sprawę z przewoźnikiem. Zadzwoniłem ponownie na infolinię InPost, poradzono mi żebym ponownie złożył reklamację z całym opisem. Tak też zrobiłem. Po kilku dniach dostałem odpowiedź na reklamację, że jest niezasadna, ponieważ została zgłoszona zbyt późno(czekałem na odpowiedź po złożeniu pierwszej reklamacji). Przejrzeli protokoły ważenia paczki z sortowni i nic nie znaleźli, więc z automatu stwierdzono, że odrzucają reklamację. Allegro nie robi nic żeby pomóc rozwiązać sprawę. Zrzucają winę na przewoźnika, sami oferując ochronę kupujących która kompletnie nie działa. Do 2 października br. był czas na wypowiadanie się w sporze na portalu Allegro. Wcześniej moderator polecił zgłoszenie sprawy na policję. Sprawa została zgłoszona, posiadam notatkę z komisariatu, jednak od 2 października, mimo że załączam kolejne maile w dyskusji nic się nie dzieje. Ponaglam cały czas moderację i ta po miesiącu odpowiedziała, że nic nie mogą zrobić i trzeba czekać na efekty śledztwa policji. Jak się można domyślać, prokuratura umorzyła prowadzone śledztwo, z powodu braku wykrycia sprawców(mam pismo)
Allegro cały czas mi przysyła maila, że oni swoje stanowisko przedstawili, w inpost minęły terminy, policja nic nie zrobila(nie dziwie sie) a prokuratura umorzyła xD
Jakies rady prócz zaprzestania kupowania na tym gownie? @allegro_pl
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzCzy na pewno złożyłeś reklamację? Otrzymałeś numer reklamacji zaczynający się od IPR? Czy w między czasie jak czekałeś na odpowiedź, to InPost nie wysłał do Ciebie np.