Wpis z mikrobloga

Mam problem z kupnem opon do nowego auta które odebrałem na letnich dosłownie tydzień temu

Problem w tym że opony na przód i tył to dwa różne rozmiary. Chciałem kupić te z homologacją to są aż dwa modele, Pirelli i chyba Bridgestone, oba z tym samym problemem - czasem dostawy. Przód już mam, są te co trzeba. Tył dostawa 10 dni i dziwne rzeczy się dzieją z przesyłką, dwa razy jakiś błąd załadunku i nadal są daleko w lesie w Niemczech

Tak więc tl;dr czy mogę na tył kupić opony innej firmy niż na przód? Producent tej samej klasy, tu i tu będą nowe. Czy lepiej nie kombinować

I tak jestem teraz tym debilem co na letnich jeździ pod koniec listopada jak sypnęło śniegiem. Bo nie mam już starego auta

#samochody
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@assninja: możesz kupić. Oby tylko na danej osi były takie same. Nie wiem jak w przypadku napędu na 4 koła - chyba bym brał komplet jednej firmy wtedy.

Mercedes?
  • Odpowiedz
  • 0
@v-tec: tesla :) więc nie ma powiedzmy dyfo między dwoma osiami ale ma dwa silniki, przód i tył

najgorzej że te na przód już przyszły, ale to chyba najbezpieczniej będzie je zwrócić i zamówić cały komplet innych
  • Odpowiedz