Wpis z mikrobloga

Siemanko! Powiedzcie mi jaki setup najlepiej sobie przygotować do telewizora zamiast płacenia setki pln za streamingi? Mam w planach kupić jakiegoś mikro pcta i skonfigurować go żeby coś oglądać. Co polecacie gdzie są seriale/filmy po polsku (napisy wystarczą). Słyszałem coś o kodi i stremio. Stremio miałem ale było wszystko po angielsku.

#kodi
#streaming
#piratujo
#netflix
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asapcocky: jeśli mimo wszystko chcesz używać jakichś apek streamingowych takich jak netflix, czy nawet youtube do 4k, to lepszej opcji niż tv box na androidzie z certyfikatami nie znajdziesz, tutaj też masz dwie opcje, bo możesz kupić coś na czym można zainstalować coreelec (to takie kodi, tylko działa jako system a nie apka), np taki homatics r 4k plus, albo też używać normalnie na androidzie, głównie się rozchodzi o wygodę
  • Odpowiedz
  • 0
@Miecz12: Chcialbym ogolnie odciac sie od serwisow streamingowych przez to ile kosztuje to rocznie a jakie produkcje oferuje, dlatego zastanawialem sie nad jakims micro pc biurowym z linuxem aby miec swobode ogarniania takich rzeczy
  • Odpowiedz
@asapcocky: przecież w stremio możesz sobie ogarnąć napisy po polsku. sprawdź też mój post w sprawie treści z lektorem. wspomniałem tam też o kodi. jeśli nie zależy ci na budowaniu własnej biblioteki filmów to daruj sobie plexa, za bardzo jest to czasochłonne. co do sprzętu micro pc to overkill moim zdaniem. jeśli na firesticku będzie ci się zacinać kup boxa typu kingank g1 lub podany wyżej homatics jak chcesz
  • Odpowiedz
@asapcocky: Ja ściągam torrenty na komputer i oglądam przez DLNA na telewizorze.
Komputer to laptop codzienny, WiFi 6 bez problemu wyrabia gigabita podczas gdy ethernet w tv jest setka.
4K + napisy śmigają, zresztą teraz zwykle zaszyte już w pliku.
  • Odpowiedz