Wpis z mikrobloga

@imdejv1: Podnosisz tą błyszczącą część zawiasu, wsuwasz śrubokręt płaski albo nóż pomiędzy blachę a drzwiczki i przekręcasz. Zazwyczaj w tym systemie nie ma śrub tylko jest to "na wcisk" i znów powważając w różnych miejscach wyciągasz z drziczek. A jak masz śrubki to wyręcasz i tyle
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: @FilipWWL Panowie dziękuje pięknie, właśnie walcze i dokładnie tak jest, w zyciu bym nie pomyślał, ze ta blaszka to taka skrytka trochę, działa na wycisk na zawiast ta blaszka, pięknie! :) Miłego wieczoru.
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: czyli, że to wpinam? ta śruba co jest najbliżej sklejki (nie wiem po co ona jest) wykręciłem ją ale nic się nie wydarzyło i przykręciłem z powrotem :D
  • Odpowiedz
@imdejv1: Jeżeli to blum to w środkowym prostokątnym okienku masz wycięty w blaszcze krzyżyk - miejsce na śrubokręt krzyżakowy. Możesz tego nie widzieć, być może trzeba troszkę podłubać i odsunąc jakąś blachę. Przekręcasz to o 90 i po kliknięciu robisz tak samo z drugiej strony i powinno wyskoczyć.
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: @FilipWWL Wracając w sumie dla kogoś kto być może tu kiedykolwiek trafi. W tym przypadku faktycznie pod ukrytymi lekko blaszkami wystarczyło przekręcić + plusy o jakieś 20 stopni i wyszły ładnie z bolcami takimi ! :)
  • Odpowiedz