Wpis z mikrobloga

jak będzie dużo osób wjeżdżać bez opłat to zwiększenie liczby patroli stanie się bardziej opłacalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@francoisinho: czy Ty wiesz, jak działają krakowscy strażnicy miejscy? Oni często jadą na interwencję, poświęcają czas i... nie wystawiają mandatu. Nie wystawiają nawet pouczenia. Oni wystawiają 'informację' dla kierowcy o tym, że złamał przepisy i jeśli dalej tak będzie robić, to może dostać mandat. Oni działają na
  • Odpowiedz
@francoisinho: To niech sobie celuje, ich wybór.
Ja po prostu lubię głosować portfelem.

Po paru latach będziemy widzieć jak Kraków na tej strefie wyszedl a w przyszłym roku będą też dane o ilości gości w mieście.
  • Odpowiedz
@francoisinho upchnie się długi w miejskich spółkach, podniesie się opłaty za śmieci (MPO), za ciepło systemowe (MPEC), podatek od nieruchomości (UMK), ceny biletów (MPK) i dług prędzej czy później spłacą mieszkańcy. A tymczasem zaciągane są kolejne kredyty. A kasę przewali się na budowie metra
  • Odpowiedz
szkoda, że jako mieszkaniec nie mam żadnego wpływu

@January-zwiedza-szpary: Aktywizm, pikieta, protest, agitacja za swoim kandydatem, wspieranie opozycyjnych ośrodków, mediów. Oczwyiście, że masz wpływ. Na szczęście nie taki, żeby w pojedynkę zablokować to co Ci się akurat nie podoba. Gdyby tak było, żadna inicjatywa nigdy by nie doszła do skutku.
  • Odpowiedz
Aktywizm, pikieta, protest, agitacja za swoim kandydatem, wspieranie opozycyjnych ośrodków, mediów.

@swiadomy_anakolut: A tak bez angażowania mnie czasowo? Bo na podatki, które miastu oddaję muszę mieć jeszcze czas zapracować. Po pracy czas na wychowanie kolejnych podatników. W wolnym czasie wolałbym jednak odpoczywać, a nie angażować się na drugi etat w jakieś połowicznie polityczne zabawy.
  • Odpowiedz