Wpis z mikrobloga

@trebeter tak apropos tego jak robią te wszystkie udawane fighty w pełnych zbrojach i z tępymi narzędziami. Takie pojedynki to bym chętnie oglądał.

Ciekaw byłbym też takiego prawdziwego pojedynku samuraja z rycerzem w pełnej zbroi, zbroja samuraja jest skórzana lamelowana i myślę że w przeciwieństwie do niektórych filmików z fejkowymi walkami, rycerz przeciąłby się przez samuraja bez nawet zadrapania nie licząc odparzeń od skóry.
  • Odpowiedz
tak apropos tego jak robią te wszystkie udawane fighty w pełnych zbrojach i z tępymi narzędziami. Takie pojedynki to bym chętnie oglądał.

@Uuroboros: te fighty nie są udawane. Mam sporo znajomych w reko i oni sporo trenują, a potem całkiem na serio napierdzielają się na turniejach czy pokazach. Tyle że nie robią tego ja te debile z nagrania, gdzie jeden błąd mógłby bez problemu zakończyć się śmiercią. Na turniejach są
  • Odpowiedz
@Uuroboros: Czemu udawane? To tak jakbyś powiedział o meczu bokserskim, że jest udawany, bo zawodnicy noszą rękawice. A na filmie masz dwóch debili, którzy nie maja pojęcia o walce mieczem
  • Odpowiedz
  • 0
@Uuroboros: Pewnie że może się stać krzywda. B--ń to b--ń, nawet tępa jest niebezpieczna. I nikt w walce nie tarza się po ziemi, bo masz punkty za obalenie. Chyba że odnosisz się do jakichś reżyserowanych filmów, a nie do zawodów? Bo to dwie różne rzeczy. A porównanie z mma jest trafne
  • Odpowiedz