Wpis z mikrobloga

No dobra.
Młodziak w weekend był na jego pierwszym, większym turnieju hokejowym - eliminacje do Czerkawski Cup.

Zabawa była (w większości) przednia ale przy niektórych momentach to myślałem, że znalazłem się na niewłaściwej imprezie.

Zacznijmy od rodziców. W szczególności tych z #perlapulnocy #bydgoszcz
No przy nich to poczułem się jak na dożynkach i meczu piłkarskim wiejskiego klubu.
Darcie ryja? No dobra. Zrozumiem.
Ale nie jestem w stanie zrozumieć jak można do dziewięciolatków krzyczeć "jak k---a grasz!", "no co ty o----------z!", "graj k---a!", "z---------j k---a!".

Kolejny przypadek - tutaj nie wiem nawet skąd rodzic. Godzina 14, a ten pijany ledwo się toczy. Przypominam - impreza sportowa dla dzieciaków z maksymalnie 2016 rocznika.

A dzieciaki? W większości przypadków fajne - sportowe zachowanie, fajna gra. Poza dzieciakami (cóż za niespodzianka) od rodziców wyżej. Oni i dzieciaki z #lodz już na samym lodzie popisały się znajomością odzywek typu "chuju j----y", "w---------j k---o" i zagrywkami, które ze sportowym zachowaniem nie mają nic wspólnego.

#hokej #sport #dzieci #rodzicielstwo
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@wrk0: No ja to rozumiem. Ale były drużyny z Gdańska, Gdyni, Malborka, Elbląga, Torunia, Warszawy, Poznania... No wszyscy potrafili tak się zachowywać po prostu normalnie. A orki z Bydgoszczy... No... Jak orki :)

I ja potrafię wiele zrozumieć, ale dla dzieciaków w tym wieku sport to powinna być głównie zabawa. Na parcie na wynik mają jeszcze bardzo dużo czasu.
  • Odpowiedz
  • 1
@wrk0: A ja naiwny dałem młodemu wolny wybór w sportach pod warunkiem, że nie będzie to gała właśnie po to, aby jak najbardziej odciąć go od orków :)

Ale i tak nie jest źle. Zachowania normalne w piłce nożnej tutaj faktycznie są marginesem i patologią.
  • Odpowiedz
@DziadLab: może środowisko hokejowe z brzydgoszczy jest akurat patologiczne skoro kibice z innych miejscowości są normalni? Zwłaszcza że piłkarsko nic tam się nie dzieje od upadku Zawiszy to może kibice gały przerzucili się na hokej
  • Odpowiedz