Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z was ma doświadczenie w kupnie auta z AAA Auto?

Kolega raz tam kupił i był zachwycony. Poleca mi bardzo, ale jak widzę opinie w necie, to ojcze nasz. Niby opinie wystawiają ci, którzy się zawiedli, a zadowoleni klienci mają to w pompce, dodatkowo dużo opinii dotyczy skupu, więc wiadomo, ale i tak mam poważne wątpliwości. Z drugiej strony to wydaje się i tak bezpieczniej niż w większości miejsc.

#samochody #motoryzacja
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziemniak_na_export: mam tylko doświadczenie ze sprzedażą - na pewno nie polecam, kłamią i podają nieprawdziwe ceny. Jeśli chodzi o kupno, to podczas chęci sprzedaży przepatrzyłem plac i wiele z samochodów dostępnych na stronie nie było fizycznie na placu.
  • Odpowiedz
@ziemniak_na_export, kupno jak w każdym komisie, tylko oni są ładniej ubrani i mają dział prawny. Mam od nich dwa auta, wcześniej miał ojciec, a niedawno znalazłem u nich auto dla szwagierki. Ze wszystkich jesteśmy zadowoleni. Na pewno nie daj się naciągnąć na ich gwarancję i ubezpieczenie, bo zaraz po podpisaniu umowy sprzedaży dostaniesz kwity od auta, w których będzie napisane, że wszystko jest ponadnormatywnie zużyte i trzeba robić już zaraz,
  • Odpowiedz
w których będzie napisane, że wszystko jest ponadnormatywnie zużyte i trzeba robić już zaraz, przez co gwarancja tego nie obejmuje. Oczywiście spis usterek nijak ma się do rzeczywistości w większości, ale dupochron musi być.

Odpowiedz

@NuklearnySzpadel: No właśnie też o tym słyszałem i to już jest dla mnie bardzo niepokojące, bo sama firma odniosła się do tego tak jak Ty, przyznając, że te dokumenty nie mają pokrycia w rzeczywistości. Więc
  • Odpowiedz
handlarze unikał bym z daleka nigdy nie kupię auta od handlarza

@Lardor: Ma rację. @ziemniak_na_export Również odradzałbym zakup samochodu w takim miejscu. Sam pomysł na taką sprzedaż samochodów jest bardzo dobry, natomiast z tego co wiem na tym się kończy. AAA Auto i Auto Hero zresztą też to nic innego jak zwykły handel samochodami który uprawia taki typowy miras naganiacz, ale ubrany w trochę lepszy garnitur z dobrym marketingiem.
  • Odpowiedz
@r5678: No deale są tam raczej średnie. Promki pewnie po to, żeby zachęcić ludzi i dla marketingu. Natomiast średnie ceny wydają się być wyższe niż w innych miejscach, przy czym płacić powinniśmy za pewność i ochronę, a wygląda na to, że jak trafisz dobry model to super, a jak nie, to możesz ich skoczyć. Ja celuję we w miarę nowy egzemplarz, ale ryzyko zawsze istnieje i prawnie to jest tak
  • Odpowiedz
@ziemniak_na_export

Więc otwarcie mówią klientom, że poświadczają nieprawdę.

Ale chociaż mówią ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Prześwietlić samochód musisz tak samo, niezależnie czy kupujesz w AAA, ZdzichuAuto, czy od prywatnego. To co sobie wypiszą na kartce, że jest uszkodzone, to Cię mało interesuje. Jedynie do wydziału komunikacji nie bierz tej części dokumentów, bo czepliwy i nierozgarnięty urzędnik powie, byś jechał na przegląd dodatkowy, bo on nie wie czy
  • Odpowiedz