Wpis z mikrobloga

Dobra śmiejemy się, że niektóre konta są z niderlandów albo z niemiec. A ile ludzi jeździ tam do pracy? śmiejecie się, że ludzie wyjeżdzają za chlebem i słusznie z jednej strony bo pokazujecie hipokryzje. Z drugiej strony co ci ludzie mają zrobić jak nie idzie godnie zarobić w Polsce? i to jest głównym powodem tego, że trzeba się zastanowić dlaczego ci ludzie wyjechali czy chęc zysku była tak duża czy po prostu nie mogli znależć pracy w Polsce. #polityka #praca
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Muko: śmieszne jest to bo sami narzekają na imigrantów przyjeżdżających do pl, także tych którzy maja te same powody co oni? Na dodatek promowanie wyjścia z unii której zawdzięczają to że mogli bardzo łatwo emigrować.
  • Odpowiedz
@Njal: Koledzy konfederatów z AFD uważają inaczej, dla niemieckich nacjonalistów jestesmy kolejnymi afroamerykanami europy czy jak on tam napisał. Niektórzy polacy naprawdę są bardzo nawini, jeżeli uważają, że są w klubie tych białych, wobec których wroga ksenfobiczna narracja nie jest też skierowana.

Ukraińcy też są z europy a dla naszych prawaków są chłopcami do bicia nr 1.
  • Odpowiedz
@Kapiusek: Ukraińcy to Rosjanie - Polacy są w kulturze zachodniej - to co mówią jacyś skrajni prawicowcy mam głeboko w pompie, trzeba pilnować by w Polsce nie było żadnych imigrantów z dalej niż Lizbony (i to też tylko pod warunkiem że nie muzułmanie) - natomiast konfiarze również mnie nie interesują w tym temacie, zdecydowanie.
  • Odpowiedz
@Njal widać tę polską zachodnią kulturę na drogach. W śmieciach wyrzucanych po lasach. W parkowaniu na chodnikach i terenach zielonych. W ogradzaniu osiedli, działek przy jeziorach, czy szlaków w górach. W patodeweloperce. W paleniu śmieciami. Można tak długo wymieniać. Do zachodniej kultury to mam jeszcze daleko.
  • Odpowiedz
@Muko
1. Zarabiają na zachodzie gdzie między innymi dzięki UE są tak wysokie zarobki. A w internecie mówią aby polska wyszła z UE. HIPOKRYCI
2.TO nie są patrioci bo gdyby nimi byli to pracowali by w Polsce i szkolili się aby lepiej zarabiać.
3.Nie maja żadnego pojęcia o tym na czym polska zarabia, gdzie eksportujemy, co to są cła. Ile kosztowała by żywnośc bez dopłat itp. nawet nie wyciągają wniosków z
  • Odpowiedz