Wpis z mikrobloga

Joe Biden...

- Grał w football i baseball
- Jąkał się przez kilkanaście lat co zwalczył recytując wiersze
- W 1972 roku 6 lat po ślubie jego żona i córka giną w wypadku samochodowym. Przeżywa dwóch synów.
- Joe jest wtedy świeżo wybranym senatorem. Jeszcze nie miał przysięgi... ma ją przy łóżku szpitalnym syna (zdj.)
- Trzy lata później poznaje na randce w ciemno kobietę która aż po dzisiejszy dzień jest jego żoną. Melania je bila takrat sedemletna deklica XD .
- 10 lat temu na raka umiera jeden z synów którzy przeżyli wypadek.

Spójrzcie na historię tego człowieka i porównajcie wartości jakie wyznawał z tymi jakie wyznaje Donalt Trump.

I który tu jest "lewakiem" a który "konserwatywny"?

@robertkk zmotywowałeś mnie do tego wpisu
Grzesiok - Joe Biden...

- Grał w football i baseball
- Jąkał się przez kilkanaście l...

źródło: images

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesiok W tym serialu o brytyjskiej rodzinie królewskiej tez byl ten motyw, obecny król wielkiej Brytanii dukal te łamańce slowne do aktorstwa. Rzeczywiście te ćwiczenia działają, ale sam widzę po sobie, że jak za bardzo się podniece to mimowolnie dodaje powtorzenie zdania w parafrazie lub w podobnej wersji. Nie wiem jak to działa neurologicznie i jak to logopeda zamaskowal na codzień.
  • Odpowiedz
@Grzesiok: @KenCzi Według przekazów, aby przezwyciężyć swoją wadę wymowy czyli jąkanie, Demostenes miał wkładać sobie do ust kamienie i w ten sposób ćwiczyć wyraźne przemawianie, często nad brzegiem morza, by zagłuszyć szum fal i przygotować się na zgiełk tłumu. Potajemnie szpiegowała go jego matka Kleoboule, ten gdy ją ujrzał płynnie wypowiedział słowo "matka".

https://pieknoumyslu.com/demostenes-i-jego-wada-wymowy/
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@KenCzi: Mnie to ciekawi, że dawniej faktycznie widywało się dzieci jąkające się ale dziś już niekoniecznie
@Jariii To kwestia stricte psychiki. Nigdy w życiu się nie jąkałem i byłem dość dobrym mówcą ale faktycznie trudny odbiorca potrafi cie tak zdeprymować że możesz się przytkać :)
  • Odpowiedz
@Jokohama: Na pewno pomoże ci specjalista logopeda, nie ja. Mój język musztrowano już dawno i nie pamiętam już nic poza wierszykiem o kaszalocie, ale chodzi o rytm i jego wyczucie. Bardzo fajne (aby pojąć o co chodzi) są np katolickie modlitwy (polecam ojcze nasz w przekładzie na łacine i języki wschodnio/południowo słowiańskie w zapisie latynką), wyczujesz jak to działa po pauzach. Fajne są też (bo darmowe hehe) umowy googla, znajdź
  • Odpowiedz
trump to nieudacznik, który cokolwiek osiągnął tylko dzięki pieniądzom ojca

@Icouldbeyourmom: może nie nieudacznik, ale oszust i krętacz. Do usuwania azbestu brał Polaków, którzy pracowali za niewolnicze pensje, w dodatku na czarno, a od miasta brał gigantyczne pieniądze na kontraktach.

Do tego sam deal na budowę Trump Tower to był przekręt stulecia, gdzie działkę pod jego budowę wyłudził od wcześniejszych właścicieli przedstawiając fałszywe dokumenty i pozwolenia, kolejne fałszywki przekazał do
  • Odpowiedz
@asd2445: piekno suovio ;-)

@Big_Bocchers szczerze, to n-----------e na głos lub w myślach aż zaskoczy. Mi się starocerkiewnosłowiański odblokował w pasach w psychuszce po duszeniu foliową torbą... aż pielęgniarka z Українbi pytala czy ja od nich. Da się, możliwe, najlepiej na plastycznym mozgu. Dziwne, że ty nie miales tego wsparcia w szkole. Ja miałem zajęcia z logopedą przed lekcjami i mi to wszystko "spolszczył" jak należy.
  • Odpowiedz
@Grzesiok Problem w tym, że Trump nie wyznaje żadnych wartości, poza tymi, których deklarowanie (no bo kto to widział, żeby w ogóle jakichś przestrzegać) akurat mu przyniesie najwięcej korzyści majątkowych.
  • Odpowiedz