@Poemat: Coś mi mówi, że wśród amatorów nie znajdziesz nikogo z innym wąskim gardłem niż serce. Żeby sprawdzić jaki wpływ na moc mają mięśnie a jakie serce (też zresztą jest mięśniem) można zrobić prosty eksperyment. Zrobić test RAMP dla jednej nogi. Jedyna trudność to to, że jeden pedał trzeba zamienić na ciężarek. Wynik na pewno nie będzie połową tego, co zrobisz na dwóch nogach, będzie sporo większy.
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
z Nowym Rokiem odpalam poważny projekt analityczny w oparciu o badania wydolnościowe bezinwazyjne (SmO + VT), polecam się (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#stacjonarnyrownik #rower #szosa
Skrypt
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-22 o 15.52.58
PobierzCoś mi mówi, że wśród amatorów nie znajdziesz nikogo z innym wąskim gardłem niż serce.
Żeby sprawdzić jaki wpływ na moc mają mięśnie a jakie serce (też zresztą jest mięśniem) można zrobić prosty eksperyment. Zrobić test RAMP dla jednej nogi. Jedyna trudność to to, że jeden pedał trzeba zamienić na ciężarek. Wynik na pewno nie będzie połową tego, co zrobisz na dwóch nogach, będzie sporo większy.
@i-marszi: To już się mylisz bo już miałem takie limitery u niektórych ;)
Opieranie się tylko na mocy wyjściowej na pedałach nie ma tutaj kompletnie sensu. Nie znasz podstaw fizjologii.