Wpis z mikrobloga

@mifosto:
To mój ulubiony argument po wyborach prezydenckich.
Nagle cały lib left mówi to, co zawsze głosił Korwin XDD

Kiedyś był przez ten argument krytykowany, a teraz się okazuje, że mógł mieć rację.
  • Odpowiedz
@mifosto: wykształcenie niestety rzadko idzie w parze z inteligencją, wystarczy popatrzeć na nasze elity po Collegium Tumanum, gdzie najwyższe urzędy piastują świetnie przygotowane i wykształcone elity po weekendowych studiach, potem ministrem obrony jest lekarz a marszałkiem stary komuch, bo nie ma lepszych kandydatów.
Trzaskowski był po prostu był gwarantem zabezpieczenia dla tych którym żyje się dobrze w takim układzie, w kraju którym nie ma innowacji (bo studia są g---o warte)
  • Odpowiedz
  • 2
@HaramiCross: a to za rzadow pisu panstwem rzadzili specjalisci? XDDDDD
Jest znaczna korelacja jesli chodzi o inteligencje pomiedzy ludzmi z wyksztalceniem podstawowym a wyzszym
Oczywiscie, ze jednostkowo to tak nie wyglada ale jesli wezmiesz cale grupy to jest roznica
  • Odpowiedz
Nie, nie jest to po prostu żaden wyznacznik. Większość geniuszy i innowatorów nie skończyła żadnej szkoły. A my mamy masową produkcję magistrów po kierunkach nie wymagających nawet odrobiny rozumu.
  • Odpowiedz
  • 7
@HaramiCross: w Polsce przecietna osoba z wyksztalceniem podstawowym, ktora nie skonczyla nawet szkoly sredniej jest znacznie mniej inteligentna od przecietnej osoby o wyksztalceniu wyzszym.
  • Odpowiedz
@mifosto: nie, za pisu był ten sam syf co teraz. Ja po prostu nie bronie tego gówna i nie próbuje udowodnić, że wyborcy jednego są mądrzejsi od drugich, bo w 99% to ci sami idioci bez zdolności logicznego myślenia. Teraz jeszcze będziemy mieli dzieciaki po szkołach bez prac domowych to już w ogóle będzie zalew geniuszy filozofów internetowych za kilka lat :) masz na to jakieś badania? Wiesz w ogóle
  • Odpowiedz
@HaramiCross: dosłownie pieprzysz bzdury.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29911926/

"WIEKSZOSC GENIUSZY NIE SKONCZYLA ZADNEJ SZKOLY"
Większość to powyżej 50% więc udowodnij swoje gadanie bo jak nie udowodnisz to stwierdzę że jesteś albo zwykłym kłamcą albo może przygłupem :) (nie wiem co gorsze)

Pomogę Ci. Sprawdź sobie patenty w krajach i kto to wynalazki tworzy. Wystarczy że udowodnisz ze powyżej 50% z tych ludzi nie ma wyższego wykształcenia i tyle ;)
  • Odpowiedz
przypomnienie - glos menela jest wart tyle samo co profesora-naukowca

@mifosto: Czyli ludzie, którzy w życiu nie mieli takich możliwości jak inni z powodu głównie biedy, okoliczności, rodziny (której się nie wybiera) i nie zdobyli podstawowego wykształcenia są gorszymi ludźmi?

No nie wiem czy taka narracja pozwoli wam przekonać tych wyborców by jednak zaczęli głosować na liberałów xdd
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio: mówię o tych co mieli realny wpłw na świat, chociażby Henry Ford, Steve Jobs, Bill Gates, Larry Ellison i wielu innych z czołówki miliarderów. Chyba co trzeci miliarder nie ma nawet licencjata (którego mógłby sobie załatwić bez problemu). Przygłupem to dla mnie jest gościu który w 6mc ma bordo i jego jedyna aktywność to polityczny spam.
  • Odpowiedz
  • 1
@Logika_wykopu: to jest narracja konfederacji - calego prawicowego bloku ktory ma razem 20 procent :) To czysty korwinizm/braunizm -po pierwsze.
Czyli co - ludzi ktorzy urodzili sie - takie mieli po prostu geny, nie mieli na to wplywu - urodzili sie niscy nie beda mogli wedlug ciebie byc koszykarzami? No jak to? Sa gorszymi koszykarzami od ludzi ktorzy mieli szczescie genetyczne?
  • Odpowiedz
  • 6
@HaramiCross: to sa najczesciej ludzie, ktorzy przerwali nauke na np harvardzie zeby rozwijac biznes XD
I. maja wyksztalcenie srednie.
Mowimy tutaj o statystykach, grupach - a nie o jednostkach. I tutaj nie ma zadnych mozlwosci. Ludzie bardziej inteligentni - o lepszym wyksztalceniu - poodejma lepsze wybory intelektualne
  • Odpowiedz
  • 0
@fidelio-fidelio: ale jeszcze raz bo nie dociera to do ciebie - patrz na statystycznie istotne milionowe grupy. A nie na jednostki bo tutaj zawsze znajdziesz dowolne przyklady na kazdy temat ktore przecza wszystiemu.
Wlasnie to jest clue ludzi niewyksztalconych - lubia poslugiwac sie pojedynczymi przykladami, nie rozumieja czegos takiego jak statystyki itd
  • Odpowiedz
@HaramiCross: no bill Gates nie ukończył studiów...ale studiował na Harvardzie. To, że nie ukończył studiów nie znaczy, że miał wykształcenie podstawowe i że nie skończył ZADNEJ SZKOLY.
Dosłownie napisałeś WIEKSZOSC a teraz piszesz że CO TRZECI miliarder.
1/3<2/3
Jesteś kwintesencja tych badań.

Dosłownie wymieniłeś kilka osób żeby pasowało Ci pod kłamliwa tezę...ludzie którzy zmienili świat to też np. Carl Benz czyli wynalazca samochodu i on studia skończył.
Philippe Lebon który
fidelio-fidelio - @HaramiCross: no bill Gates nie ukończył studiów...ale studiował na...

źródło: 1000108368

Pobierz
  • Odpowiedz
@mifosto: @mifosto W więzieniach w całej Polsce intelektualna elita głosowała na większe dobro. Dodam że to jest w głosach deklasacja na korzyść Koalicji Obywatelskiej, czemu tak jest? Nie wiem, ale się domyślam.
XeNinja - @mifosto: @mifosto W więzieniach w całej Polsce intelektualna elita głosowa...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@mifosto: byłeś na jakiś studiach? Ja byłem, także na podyplomowych. Nie uważam, żebym był mądrzejszy niż rolnik, który mimowolnie musi grać kartami które dostał od życia.
On się zna lepiej na hodowli zwierząt, ale ja znam się lepiej na przedmiotach ścisłych.
To znaczy, że rolnik jest gorszy ode mnie? I ja i on jesteśmy potrzebni. Pewnie rolnik ze wsi moralnie jest lepszym człowiekiem od większośći spamujących tu wykopków i ma
  • Odpowiedz