Wpis z mikrobloga

851 + 1 = 852

Tytuł: Blackout
Autor: Marc Elsberg
Gatunek: kryminał, sensacja, thriller
Ocena: 10/10
ISBN: 9788328016859
Tłumacz: Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska
Wydawnictwo: W.A.B.
Forma książki: e-book
A co by było gdyby nagle zgasło światło, w całej Europie? Podobny scenariusz miał miejsce w samej Hiszpanii ostatnio. A gdyby tak nie opanowano, z jakiejś przyczyny, sytuacji i rozlało się na całą Europę? A później sieci nie można podnieść?
A Ty zauważasz dziwne kody na swoim inteligentnym liczniku.... będziesz uznany za wspaniałą pomoc? czy może za współorganizatora i zastrzelony?

Świetna książka. Przyjemnie trzyma w napięciu. Dla osób technicznych większość spraw jest opisana poprawnie, nie ma głupich uproszczeń. Acz niektóre z sytuacji wydają się absurdalne, chociaż sam nie jestem pewny czy one są możliwe czy nie do końca w czasie przedstawionym przez autora.

Serdecznie polecam

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #kryminalbookmeter #sensacjabookmeter #thrillerbookmeter
jagodowy_krol - 851 + 1 = 852

Tytuł: Blackout
Autor: Marc Elsberg
Gatunek: kryminał,...

źródło: 840540-352x500

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jagodowy_krol: jak dla mnie mogło by być pokazane więcej sytuacji z życia zwykłych ludzi, tego jak próbują przetrwać. Tylko wtedy książka musiała by być 2x grubsza, co by mi nie przeszkadzało. 10/10 to dla mnie zdecydowanie za dużo, ale podobała mi się na tyle, że nawet ja sobie niedawno odświeżyłem po latach.
  • Odpowiedz
10/10 to dla mnie zdecydowanie za dużo

@toodrunktofuck: możliwe, zastanawiałem się 9/10 - ale uznałem, że nie umiem powiedzieć czego jej brakuje aby dać jej 10/10.

jak dla mnie mogło by być pokazane więcej sytuacji z życia zwykłych ludzi, tego jak próbują przetrwać

@toodrunktofuck: wg mnie to było pokazane na wystarczającym poziomie, z różnych perspektyw. Laski z początku, główny bohater, rodzice tego kolesia z europolu, zwiedziliśmy szpital i więzienie (nawet dogłębnie ( ͡°
  • Odpowiedz
@jagodowy_krol: Pozostałe książki Elsberga czytałeś? Powinny przypaść Ci do gustu, ja czytałem (i stoją dumnie na półce :P ) Blackout, Zero, Helisę i Chciwość, najciekawsza wg mnie Zero, ale Blackout i Helisa też bardzo dobre, jedynie Chciwość nieco słabsza. Sprawy prezydenta i Celsjusza jeszcze nie czytałem.
  • Odpowiedz