Wpis z mikrobloga

@R_O_T_T_E_N: oni naprawde maja ludzi za idiotow z 5 sekundowa pamiecia, w czasie gdy bydlo i agenci przewalali sie przez granice setkami te pajace lataly z pizza destabilizujac polskie sluzby a ich marionetkowi celebryci biegali po lasach farmazonic o ahmedach 7 dni plynacych przez rzeke.
  • Odpowiedz
@djtartini1: tylko wiesz, że pana "szczupłe 20cm" nie można posądzać o sympatię do lewicy ale wskazuje, że "warto obejrzeć"?

Holland zostawia nas z refleksją, która musi pojawić się u każdego widza: dlaczego praca Straży Granicznej była tak skrajnie inna wobec różnych ludzi. Nie sposób nie zadać sobie tego pytania, gdy widzimy sytuację na granicy polsko-ukraińskiej, po inwazji Rosji na Ukrainę, jak polscy mundurowi noszą dzieci, udzielają informacji ich rodzicom, wskazują
  • Odpowiedz
tylko wiesz, że pana "szczupłe 20cm" nie można posądzać o sympatię do lewicy ale wskazuje, że "warto obejrzeć"?

@krytyk__wartosciujacy: no ale to jest opinia jakiegoś randoma, tak samo wartościowa opinia jak moja i moją mogę tak samo umotywować przykładami z filmu. Trudno nie dostrzec różnicy między nielegalnym przemytem ludzi przy udziale służb białoruskich w porównaniu z realnymi uchodźcami wojennymi. Nawet prawnie nie łapali się pod definicję uchodźcy wojennego.
  • Odpowiedz