@DziadLesny nie rozumiem pytania. ERP to typ systemów i to może być w dowolnym języku jaki istnieje i większość programistów to robi. Chyba że jest też taki język który powstal
@DziadLesny normalna praca, w wielu miejscach potrzebna. Nie wiem co te ERP niby zmienia w całym tym równaniu. CRM czy ERP to jeden c--j wg mnie. Inny rodzaj pracy to jeszcze gry komputerowe albo FAANG. Nie ma dużego wyboru jeśli myślisz tak zgrubnie o tym co chcesz robić. Bardziej pomyśl o języku programowania co chcesz robić bo to Ci bardziej zawęzi możliwości
@DziadLesny: Ale ty chcesz być programistą czy inżynierem baz danych? Ja bym chyba skoczył z okna jakby cała moja robota polegała na klepaniu SQLa i j-----a się z bazami danych xD
@polskie-k0rpo: Niepotrzebnie upraszczasz, wszyscy wiemy, że crudziarz to anty teza jakiegokolwiek skilla i ambicji. To tak jakbyś napisał, że na dobrą sprawę lepszy taki gość niż menel.
Anyway gość pyta o karierę, taka wąska specjalizacja byłaby zbyt ryzykowna na mój gust.
@polskie-k0rpo: Dodam jeszcze, że najpierw pytał o development ERP, a potem się okazuje, że chodzi o klepanie procedurek w SQL. Dla mnie to nie to samo i jakbym rekrutował typa do developmentu ERP a zobaczyłbym w CV, że zna tylko SQL to bym go po prostu olał :P
#programowanie #programista15k
Anyway gość pyta o karierę, taka wąska specjalizacja byłaby zbyt ryzykowna na mój gust.