Aktywne Wpisy

Itslilianka +506
Widziałem, jak korporacje zabierają farmerom wodę, a potem ziemię, jak zmieniają Night City w maszynę do łamania ludzi, do drenowania ich z pieniędzy, ze szczęścia, z marzeń. #pcmasterrace #komputery #gry
źródło: temp_file8116698167179862606
Pobierz
FrizPL_ +354
źródło: FRitxnKNZOeoMUgx
Pobierz

Odp 1. Zero, KDE i Dolphin (odpowiednik exploratora) powinien ogarnąć samo rozpakowanie ZIP i podpięcie ISO. Resztę powinno załatwić dołączenie zewnętrzenej gry do Steam (ale pewności nie mam, bo nie próbowałem tego).
Odp 2. SteamOS i (z tego co się orientuję) Bazzite mają wygodne opcje do blokokownia FPS. W pozostałych systemach trzeba będzie zainstalować odpowiedni soft. Linux generalnie ma mnóstwo genialnych narzędzi do wyświetlania FPS i statystk CPU i
@Dastamit: zip ci obsłuży dolphin.
Co do instalacji gier, najlepiej polecam to zrobić za pomocą Heroic Games Launchera, bo on także ogarnia tworzenie prefiksów Wine. Jak jesteś zainteresowany, to opiszę co i jak. Po tej operacji
@Dastamit: Bo źle tego użyłeś. Lutris na 100% ma funkcję utworzenia skrótu na pulpit (i tak samo Heroic czy Steam), gdzie po prostu klikasz i gra się uruchamia. Tylko musisz wcześniej właśnie zainstalować grę używając Lutrisa.
Wiesz, to są te pewne detale z którymi trzeba się borykać próbując odpalić coś, co na
@wankstain: Właściwie na dzień dzisiejszy niczego więcej nie potrzebuję. CPU i GPU są wystarczające do grania we wszystkie współczesne gry. Większość z nich działa lepiej pod Linuxem (ale są wyjątki: np. Horizo Zero Down Remastered - niestety, bo bardzo lubię tę grę, przeszedłem ją jeszcze na PS4).
Procesor radzi sobie