Aktywne Wpisy

kluha666 +456
Pijcie ze mną kompot! Znalazłem pracę! Przed chwilą dzwonił do mnie dział HR w firmie w której byłem na rozmowie i zdecydowali się na współpracę ze mną :)) Praca na monitoringu jako pracownik ochrony. Ileż można na samej rencie siedzieć?
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie

GooPae +11
Każesz juniorowi na rekrutacji wypisać hello world w konsoli, żeby sprawdzić czy środowisko działa. Produkuje coś takiego. Jaka jest twoja reakcja?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
źródło: image
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
Czy Adolf Hitler wiedział o holocauście?
Nie zrozum mnie źle, sam gram na linuxie i proponuję innym też przesiadkę, dwóch znajomych z którymi gram także w tym roku olali Windowsa z moja pomocą. Ale trzeba być mocno odklejonym od rzeczywistości, że to spowoduje realne poruszenie.
Te "Unknown" to w sporej części linuxy, Na StatCounterze pozycja „Unknown” to w praktyce zazwyczaj różne dystrybucje Linuksa. Systemy trackingowe zwykle poprawnie rozpoznają najpopularniejsze, „mainlinowe” distro, ale mniej znane lub niestandardowe warianty (np z przeglądarkami nastawionymi na prywatność, blokujące tracking i spooofujące useragent, vpny) często trafiają właśnie do kategorii „Unknown”.
Także ten. To już jest wstęp do roku linuxa.
źródło: image
PobierzBTW, ludzie siedzący na windowsie też potrafią spoofować user agenty.
Nadal jesteśmy mało liczącym się procentem
A ile procent było przed 2022 rokiem? 1% albo mniej. Linux rośnie najszybciej od bardzo dawna i jeśli Microsoft nie zmieni swojego podejścia to będzie rósł dalej. Głównie dzięki steam deckowi ale też dzięki temu że ludzie którzy byli zadowoleni ze steam decka zauważyli że Linux już nie jest taki zły i można sobie z niego normalnie korzystać. Jak steam machines wypali to będą kolejne wzrosty
@khrop: Ale te dane są worldwide. Ze stanów wyglądają lepiej.