Mam pytanie odnośnie Diablo 2 Resurrected. Wcześniej grałem jedynie w 3 i 4 i tam ekwipunek został mocno uproszczony. Tutaj jak gram, to zauważyłem, że więcej czasu zajmuje mi latanie portalem między obozem, a lootem niż rzeczywista gra. Potrafię po 10 razy cofać się do obozu, aby sprzedać ekwipunek będąc w jakieś jeden małej jaskini.
Teraz pytanie - czy tak to ma wyglądać? Taki urok tej gry i tyle, czy może jest jakaś opcja, która rozszerzy ekwipunek? Na ten moment kupił książki, które mieszą po 20 zwojów identyfikacji i portalu do obozu. Będzie coś podobnego na inne przedmioty? A może nie powinien myśleć schematem z D3 i D4, gdzie podnosiło się wszystko, tylko może właśnie tutaj powinien omijać większość i podnosić tylko te lepsze?
@Danzuo: Potem bedzie kostka ktorej bedziesz mogl uzywac jako "miniplecak" (serio dosc mini) :P Ale jak juz wspomniano - za jakis czas po prostu przestaniesz podnosic wszystko jak leci.
@Danzuo: poogarniaj tego typu filmy albo speedruny i rób to co oni w sumie całe halo diablo to zbieranie itemów i w sumie co i ile czasu ci to zajmuje jest drugorzędne imo
@Danzuo @nowekontorly Nie, nie oglądaj żadnych gajdów i speedrunów, gra ma dawać przyjemność z odkrywania. A wkrótce odkryjesz, że albo masz gen śmieciarza i nic Ci nie pomoże (i nie ma w tym nic złego), albo nauczysz się filtrować łupy pod względem wartości.
@Danzuo: mordo moby w tej grze to takie chodzące darmowe lootboxy tak ta gra wygląda. Filtrujesz co przydatne do Twojego buildu, ew dla najemnika resztę olewasz. Taki urok tej gry że jak się uprzesz na konkretne itemki / build to jest sporo farmienia / grindu. Z czasem będziesz na rzut oka podnosił co lepsze rzeczy reszta wywalone :D IMHO złoto nie jest w D2 bardzo ważne, więc nie przejmuj się
@Danzuo: teraz to przynajmniej można jakieś fajne itemki zostawić na potem, gdy mamy dużą i dzieloną z innymi postaciami skrzynkę. Patrz jak kiedyś wyglądała skrzynka w D2, oczywiście nie było żadnej opcji dzielenia, czy przerzucania do innej postaci ( ͡°͜ʖ͡°)
@Kaczorra: oj przecież wiem xD moje początki z Diablo to są początki 2000 roku gdzie totalnie nie ogarniałam co jest pięć i ładowałam paladynowi wszystko w ciernie, a w staty to losowo jak wiater zawiał xD
@brazowooka_eM no ba! Jak odkryłem Jamellę to się zaczęło bajlando xD. Ale to było tylko do zabawy, jak chciałem przechodzić kolejnymi postaciami to grałem legitnie i tylko używałem jej do przerzucanie przedmiotów z czarki na MF do innych postaci ( ͡°͜ʖ͡°)
Teraz pytanie - czy tak to ma wyglądać? Taki urok tej gry i tyle, czy może jest jakaś opcja, która rozszerzy ekwipunek? Na ten moment kupił książki, które mieszą po 20 zwojów identyfikacji i portalu do obozu. Będzie coś podobnego na inne przedmioty? A może nie powinien myśleć schematem z D3 i D4, gdzie podnosiło się wszystko, tylko może właśnie tutaj powinien omijać większość i podnosić tylko te lepsze?
#diablo2 #diablo2resurrected #gry
Ale jak juz wspomniano - za jakis czas po prostu przestaniesz podnosic wszystko jak leci.
Dzięki panowie za odpowiedzi
w sumie całe halo diablo to zbieranie itemów i w sumie co i ile czasu ci to zajmuje jest drugorzędne imo
źródło: Screenshot4333
Pobierz