Zastanawiam się nad wyborem dostawcy internetu domowego i chciałbym poznać Wasze opinie. Do wyboru mam Orange, Netię, Plusa, T-Mobile i Vectrę. Zależy mi głównie na stabilnym łączu, niskim pingu i w miarę sensownym wsparciu technicznym. Jakie macie doświadczenia z tymi operatorami i którego warto wybrać, a którego lepiej unikać? #internet #orange #netia #plus #tmobile #vectra #dostawcyinternetu #telekomunikacja #opinie #pytanie
@Arek20190: co do stabilności łącza itp, wszyscy poza Netią korzystają na pewno z tej samej nitki - w wielkopolsce są to światłowody kładzione przez FiberHost. Netia chyba jako jedyna z wymienionych posiada własną infrastrukturę. Z wymienionych bym właśnie ich ofertę wybrał.
Dużo jednak zależy od potrzeb - przepustowości, wymagań połączeniowych, wypuszczania czegoś na świat no i ceny.
@Arek20190: jak najdalej od netii. Przez kilkanaście lat byłem u dostawcy lokalnego, którego netia przejęła około rok temu, przez ten czas awarie i brali dostępu do internetu można było liczyć na palcach jednej ręki. Od tamtej pory nie ma miesiąca żeby internet działał dłużej niż 2-3 tygodnie bez awarii. Obecnie od 40 min wiszę na infolinii żeby im znowu zgłosić awarię ( ͡°͜ʖ͡°)
@Arek20190: Nie polecam orange, w przypadku jakichkolwiek problemów poziom ich kompetencji jest poniżej 0, a jak coś odwalą, to kłamią, manipulują, wymyślają wszystko, aby tylko nie przyznać się do winy.
#internet #orange #netia #plus #tmobile #vectra #dostawcyinternetu #telekomunikacja #opinie #pytanie
Dużo jednak zależy od potrzeb - przepustowości, wymagań połączeniowych, wypuszczania czegoś na świat no i ceny.
Obecnie od 40 min wiszę na infolinii żeby im znowu zgłosić awarię ( ͡° ͜ʖ ͡°)