Aktywne Wpisy

MonazoPL +50
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +68
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz![Asus EEE i nLite, czyli jak zrobić lekki XP [TOWARY MODNE 295]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/6c35fc4c4226e1a8662b975dbe68a3eff65ae326a6efef4eed4ea9aea5214321,q80.jpg)

Można się całe życie oszukiwać. ( ͡° ͜ʖ ͡°) albo i nie .
źródło: 13_1762972883_383390
PobierzTo oczywiste, że ludzie żyjący w gównie, z niemal zerową edukacją, przymierający głodem i regularnie nękani wojnami domowymi, będą mieli dużo gorsze
@nevermoon: @Yossarian00: Czyli mamy dwóch rabinów :) Były prowadzone jakieś badania na ten temat, jak coś polecacie to chętnie poczytam.
Ah no tak zapomniałem że przecież nadreprezentacja ludzi o liberalanych i lewicowych poglądach na uniwersytetach to lewacki spisek I prześladowanie prawicowych naukowców a poza tym to wykształcenie to nie to samo so inteligencja.
Ah no i nie zapominajmy że wyniki wyborów wśród najgorzej wykształconych to też nie dlatego że prawicowa narracja trafia przeważnie do
Różne mogą być tego powody ale inteligencja, edukacja, poziom życia jest tam niski, przez co
są-przy dobrych wiatrach, kilka pokoleń w tyle.
To nie Korea czy japonia, mały kraj gdzie możesz szybko poprawić sytuację, tylko cały afrykański bezmiar.
Problem w tym że nie ma dwóch rabinów tylko jak zwykle konsens za którym stoją tysiące badań i badaczy vs kilku świrów z tytułami + rozjechane pod względem metodycznym pojedyncze
To nie kwestia skali tylko tego że te kraje od dawien dawna miały dobrze rozwiniętą cywilizację. Bieda bieda i okresowe upadki w edukacji to jedno ale rozwinięte struktury społeczne przez krótki upadek gospodarki/edukacji/kraju się nie rozpadają jeszcze przez wieki a odbudowa na nich jest zwyczajnym remontem a nie stawianiem nowego miasta w polu
Japonia, Korea Południowa czy Singapur dramatycznie podniosły wyniki testów IQ w ciągu 1–2 pokoleń dzięki inwestycjom w edukację i zdrowie.
W takim sensie o tym wspomniałem.
FBI publikuje statystyki przestępstw biorąc pod uwagę m.in. rasę oraz przychód gospodarstwa domowego.
Najbiedniejsze białe rodziny mieszkające w przyczepach mają blisko dwukrotnie niższy odsetek przemocy domowej niż najbogatsze (ponad 138k $) czarne. Ja nawet nie mówię tu o tych biedniejszych.
Mnóstwo wypowiedzi starszych czarnych z USA, że teraz czują się dużo bardziej zagrożeni z powodu działalności wnukowi własnych sąsiadów