Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +159
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +9
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

Nie trzeba nawet liczyć. ¯\(ツ)/¯
PS: Chyba ktoś tam w NABU mocno "nie podumał", by tak pokazywać skonfiskowane "dobra" od kolegi Zełenskiego.
https://www.rferl.org/a/ukraine-corruption-investigation-energy-sector/33586081.html
#ukraina
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-12 154108
PobierzPolecam mniej serwilizmu kulturalnego
https://pl.wikipedia.org/wiki/System_Rezerwy_Federalnej
Miłego dnia.
Podumał, podumał. Pewnie chcą przekazać wiadomość, że nie ma bezpiecznych przystani.
Robisz im przelew w ramach europejskiego systemu walutowego? XD
Zawsze potrzebna jest kasa w gotówce, zwłaszcza na wojnie. No może poza wyobraźnią naszych eurokratów.
PS: jak nie wierzysz w wiarygodność to w pierwszym linku masz artykuł z Wolnej Europy ze zdjęciem; finansowanej przez Kongres USA.