Wpis z mikrobloga

Mam taką teorię, że olejorza to chyba Niemcy od Tuska chcom nam wykupić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kolejne ATH > 103.60
#gielda
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@banzi: o ile bylem/jestem troche ojkofobem to orlen człowieku błyszczy na tle innych krajów
jak jestem przejazdem w czechach, to zawsze każdy woli zajechać tam bo są pyszne kanapeczki, czysto, jedzonko, naprawde to jest ewenement.
byles kiedys przejazdem w niemczech? na ichniejszych mopach strach srać, a stacje typu aral czy shell wieją PRLem.
  • Odpowiedz
  • 1
@zakopiak jaki split? nikt nie dzielil akcji Orlenu
jedyne co bylo to emisja akcji na zamiane za PGNiG i Lotos, ale dalej to sa te same akcje bez zadnego splitu
  • Odpowiedz
@Cinos: Faktycznie, teraz już nie pamiętam, gdzie się dokopałem do takiej informacji, ale może i była błędna.
Prawdopodobnie chodzi o adjusted price, po merge'u z PGNiG i Lotosem.
  • Odpowiedz
  • 0
@daretti877 no co, podniosa ceny :)

https://tvn24.pl/polska/teraz-to-paliwo-moze-byc-nawet-i-po-7-zl-krawiec-o-slowach-tuska-po-wygranej-w-2011-ra442252-ls3365432

coprawda Obajtek mial ten problem ze brakowalo paliw i surowca/ropy i byl bardzo drogi. Teraz ropy jest pod dostatkiem, ale juz r-------i tyle rafinerii u kacapa, ze jest juz wplyw na rynki w okolicy, bo brakuje diesla i benzyn. A z ropa nie ma co robic, bo nie ma gdzie jej rafinowac
  • Odpowiedz