Aktywne Wpisy

MonazoPL +112
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1060
Pobierz
Czoso +196
Bawią mnie argumenty lekarzy "ale nie każdy zarabia 100k!".
Oni wzięli to 100k na sztandary, bo 40-50k to już dla nich zwykla normalna, akceptowalna pensja xD
Wiadomo, inżynier z 10 letnim doswiadczeniem niech projektuje most i stadion za 10-15k brutto, a lekarz za 40-50k i jest wszystko dobrze.
"Ale
Oni wzięli to 100k na sztandary, bo 40-50k to już dla nich zwykla normalna, akceptowalna pensja xD
Wiadomo, inżynier z 10 letnim doswiadczeniem niech projektuje most i stadion za 10-15k brutto, a lekarz za 40-50k i jest wszystko dobrze.
"Ale

#gielda
Meta to firma reklamowa i przepala kasę na AI - może cena spadnie jak po metaverse ale wg mnie to nie będzie takie spektakularne.
@szaldr: wystarczy, że będą używać AI do targetowania reklam i podniosą konwersje
@szaldr: ostatnio wygenerowałem sobie nowy motyw na messendżerze więc uważaj co mówisz ( ͡° ͜ʖ ͡°) (nadal nie można dodać swojego motywu XD)
Ta, młodych użytkowników jest coraz mniej a na starch zdradzę ci algorytm który używają i którego nie ma sensu zastępować
IF user is over 35 years old, show scam ad
Świetnie wydane 100 miliardów
Ale meta przepala ten hajs na AI bez żadnego celu (przynajmniej nie ogłosili).
NVIDIA ma zyski tutaj i teraz i jednak są królem wydajności. O ile samo AI może pęknąć I tyle dalszy rozwój centrów danych co najwyżej na chwilę przystopuje. Ale bardzo szybko ruszy po kwnie, bo naraz się okazuje, że już nie tylko posiadanie danych ale ich umiejętne i szybkie obrabianie jest ważne na froncie.
Skrótowo opisując: lepiej rozbić nawet
Jeżeli pęknie bańka to Nvidia traci revenue. Te karty są bardzo specyficzne, tak samo jak centra danych które budują.
Pewnie jak bańka pęknie to wówczas będzie odbicie po jakimś czasie, ale w.g mnie nie będziemy mieli dużo więcej niż to co mamy teraz przez jakiś czas. To co wszyscy obiecują