Wpis z mikrobloga

Jeszcze opisz po co dokładnie ma być.
Jeżeli obserwacyjna za 4k to zmień cel na termowizję i szukaj okazji/promocji.
  • Odpowiedz
@dramatdramatyczny: Przepatrzyłem co w rynku piszczy i jak nie wyjadę za daleko za budżet to Hikmicro Lynx 2.0 (4,6k zł).
Powiększenie optyczne x2,4 więc daje dostatecznie małe pole widzenia do chodzenia po lesie dalej pozwalając widzieć daleko w terenie otwartym. I wiem, że powiększenie wydaje się małe ale nie bój się, dalej z 200-300m określisz nawet płeć człowieka, nie mówiąc o rozróżnianiu zwierząt.

Żyję z własnego lasu, fotografuję i nagrywam
Fallar - @dramatdramatyczny: Przepatrzyłem co w rynku piszczy i jak nie wyjadę za dal...
  • Odpowiedz
@Fallar: miałem na oku tego Lynxa tylko nie byłem zdecydowany czy go kupować. wczoraj wpadłem jeszcze na takie coś jak Guide TD421 ale nie wiem dlaczego jest tak wielka rozbieżność w cenach. w jednym sklepie kosztuje ponad 4k a w innym mogę go kupić za 2k oO
ale chyba tego Lynxa wezmę, nie widziałem jeszcze złych opinii na jego temat ;)
troszkę droższy ale jak już kupować to coś dobrego
  • Odpowiedz
@dramatdramatyczny: Ja mam Thermtech Cyclops350. Służy mi trzeci rok bezawaryjnie. Powiększenie x4.8 - lubię się skradać i nagrywać to zależało mi na dużym powiększeniu optycznym. Sprawdza się w otwartym terenie, ale w innym niż rzadkim lesie bywa ciężko (małe pole widzenia).

Ja bym celował w soczewkę 25mm w Lynx'ie. Najbardziej uniwersalna.
  • Odpowiedz