Aktywne Wpisy
Tox1c 0
To ja z nietypowym pytaniem, poszukuję jakiegoś taniego, memicznego "perfumu", ma to być część urodzinowego prezentu dla kolegi który jest jakimś koneserem. Chyba nie korzysta z wykopu ale wiem że jest na jakiś grupach w stylu tagu #perfumy
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"

Goronco +40
#sebcel
K---a ja autentycznie chcę dołączyć do was, do zabawy na tagu, ale przecież tego nie da się słuchać. Zanim ten chłop wysra* to co chce powiedzieć to mnie strzela k-----a.
*wysra, bo mówi jakby srał
K---a ja autentycznie chcę dołączyć do was, do zabawy na tagu, ale przecież tego nie da się słuchać. Zanim ten chłop wysra* to co chce powiedzieć to mnie strzela k-----a.
*wysra, bo mówi jakby srał

Dlaczego Safari na stronach, które mają większy DOM po prostu tak ociężale chodzi? Na Benchmarkach ma naprawdę dobre wyniki, a w praktyce wygląda to zupełnie inaczej.
W porównaniu do przeglądarek na Chromium, czy Firefox ma naprawdę dobre wyniki w testach, optymalizacja na Mac jest ponoć świetna, a mimo to w trakcie normalnego użytkowania jest jakaś katastrofa momentami i niektóre strony wręcz klatkują.
Testowałem na Mac Mini M4 z 32GB RAM
#mac #macbook #apple #technologia #przegladarki #informatyka #komputery
Ventusky - mapa przy przesuwaniu kratkuje, na Firefox, czy Chrome tego nie ma
FUTBin (Strona do gry FIFA / FC 26) - Tutaj dałem link bezpośrednio do karty piłkarza. Na dole jest panel "Chemistry" (pokazałem na zdjęciu). Najedź myszką na te elementy tam i zobacz, jak zamula, a na Firefox, czy Chrome chodzi elegancko
źródło: image
PobierzJak odznaczycie "Prefer Page Rendering Updates near 60fps" w Developer Options to płynniej wam chodzi?
@thority: tu nie chodzi o klatki, tylko o webkitowy ciulowy rendering, wylaczenie tej flagi niczego nie zmienia. Popatrz, jak to zajezdza CPU, jak tylko tam sobie pojezdze kursorem na safari.
źródło: Screenshot 2025-11-07 at 14.00.18
Pobierzźródło: Screenshot 2025-11-07 at 14.17.03
Pobierzźródło: Screenshot 2025-11-07 at 14.19.35
PobierzNie no, przecież das ist eine Katastrophe.
Nie rozumiem w ogóle dla kogo jest dedykowana ta przeglądarka, skoro ma być zoptymalizowana i energooszczędna pod Mac, a tymczasem żre procesor jak wściekła i do tego jest niewydajna, zwłaszcza w tych czasach, kiedy strona to już nie HTML, a pełnoprawna aplikacja tylko webowa. Liczyłem, że po aktualizacji do MacOS 26 to poprawią, ale rozczarowanko