Aktywne Wpisy

Teuvo +80
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzMimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować

#nieruchomosci
Nie można utożsamiać RCN z katastrem. To są dwie bardzo różne rzeczy. Co z tego, że w RCN jest informacja o cenie transakcyjnej dla nieruchomości? To nie ma nic wspólnego z wartością katastralną, czyli z definicji, faktyczną wartością w ostatnim okresie katastralnym.
Nieruchomość w RCN może mieć ostatni wpis 20-30 lat temu, i podana tam cena w żaden sposób nie będzie odzwierciedlać aktualnej wartości.
Wystarczy skupic sie na katastrze od ziemi. Podzielić Warszawę na dzialki o w maire równej wartości to chyba nie jest lot na księżyc? Bo co innego choćby estymowac wartosc ponad 1mln unitow?
Na ile stref chciałbyś podzielić Warszawę? Na 100 starczy? Czy zamknięto malo sprawiedliwie? To na 200. W czym problem?....
W dodatku nawet w Warszawie potrafią występować duże różnice w wartości. Wystarczy, że dane mieszkanie jest blisko stacji metra i jego wartość z automatu idzie do góry względem podobnych mieszkań położonych kilkaset metrów dalej.
Wziąłem Warszawę jako potencjalnie najtrudniejsze miejsce do wprowadzenia "sprawdilwiego" katatstru.
Ty jestes typowy Polak - szukasz NA SILE argumentów przy zmianę ktora jest potrzebna bo KTOS MOSZE BYC POSZKODWANY. No I znalazłeś... bo jedno jest bliżej metra a drugie dalej i tak nie wolno.