Wpis z mikrobloga

W czerwcu prezes zlecił mi dodatkową pracę ekstra płatną. Wywiązałem się z umowy, a teraz jestem zbywany, że będzie przy kolejnej wypłacie, potem raz na dwa tygodnie jestem powiadamiany, że będzie i że pamięta.
Właśnie mi przyszła wypłata, ale nie została ona powiększona o tą premie za prace dodatkową, a w poniedziałek jeszcze prezes mnie przekonywał, że przy wypłacie już będzie bankowo.
Już przy poprzednich tematach dodatkowych miałem już taką sytuację, że mam obiecaną premię, którą dostaje potem po dwóch - trzech miesiącach, teraz zaczyna się właśnie szósty miesiąc i już mam dosyć takiego czekania na pieniądze.
Jeżeli mam maila, gdzie prezes wysyła zakres prac, termin wykonania i literalnie pisze, że mogę oczekiwać dodatkowego wynagrodzenia za wykonanie tego, a finalnie żadnego wynagrodzenia nie utrzymuję, pracuję na umowę o pracę, pensja jest wypłacana na czas oprócz tej premii za pracę dodatkową. Mogę wymagać rozwiązania umowy o pracę z winy pracodawcy ?

#januszex
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

że mogę oczekiwać dodatkowego wynagrodzenia za wykonanie tego

@Obiboq: A ktos Ci broni oczekiwania? Mozesz oczekiwac to oczekuj :D

Ludzie sie nigdy nie naucza. Protip za free - papier (czy tam mail) to dupochron. Dogadac sie "na pysk" mozesz z kims kogo dobrze znasz i szanujesz. Ale nie z januszem
  • Odpowiedz
Mam mailowo napisane, ale że dostanę 'premię' bez podanej konkretnej kwoty.

@Obiboq: I masz mailowo termin tej premii? :DDD

Skoro bez konkretnej kwoty to mozesz dostac 10pln premii i co zrobisz?
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: Wiem, że trochę lipa. Ogólnie to w trakcie rozmowy, powiedział mi jakie pieniądze, jaki zakres i jaki termin, potem mailowo wysłał materiały, specyfikację itd. z kim się kontaktować itd. i w tym samym mailu napisał, że premia za to tylko bez podanej kwoty :/ Tak myślałem, że nic się nie da zrobić, ale wolałem się upewnić jeszcze.
  • Odpowiedz
@Obiboq: W trakcie rozmowy moj bezposredni przelozony dowiedzial sie od swojego przelozonego ze jest zgoda na podwyzki. Wiec moj bezposredni przelozony wyslal do niego maila z wnioskiem o podwyzki (miedzy innymi dla mnie).

Bylo to w listopadzie. Nie w obecnym listopadzie :DDDD

Tyle sa warte rozmowy jak rozmawiasz z .... (tutaj chcialem napisac z kim ale banan moze wpasc - domysl sie :D)

A potem zdziwienie dlaczego ja nie chodze
  • Odpowiedz