Aktywne Wpisy
wykopany-ziemniak +270
mateo2111 +24
Czemu wśród Polaków jest ciągła narracja, że prawo jazdy i własny samochód to jest rzecz pierwszej potrzeby i jak ktoś tego nie posiada, to jest zrównywany z jakimś inwalidą. W pełni się zgadzam, że samochód to jest ważna rzecz i warto ją mieć, ale jeśli nie mieszkasz na jakiejś zabitej dechami wsi, to nie jest ona niezbędna. Sam pochodzę z mniejszej miejscowości, gdzie bez samochodu faktycznie jest ciężko, ale teraz od 5

Właśnie mi przyszła wypłata, ale nie została ona powiększona o tą premie za prace dodatkową, a w poniedziałek jeszcze prezes mnie przekonywał, że przy wypłacie już będzie bankowo.
Już przy poprzednich tematach dodatkowych miałem już taką sytuację, że mam obiecaną premię, którą dostaje potem po dwóch - trzech miesiącach, teraz zaczyna się właśnie szósty miesiąc i już mam dosyć takiego czekania na pieniądze.
Jeżeli mam maila, gdzie prezes wysyła zakres prac, termin wykonania i literalnie pisze, że mogę oczekiwać dodatkowego wynagrodzenia za wykonanie tego, a finalnie żadnego wynagrodzenia nie utrzymuję, pracuję na umowę o pracę, pensja jest wypłacana na czas oprócz tej premii za pracę dodatkową. Mogę wymagać rozwiązania umowy o pracę z winy pracodawcy ?
#januszex
@Obiboq: masz to na papierze ?
@Obiboq: A ktos Ci broni oczekiwania? Mozesz oczekiwac to oczekuj :D
Ludzie sie nigdy nie naucza. Protip za free - papier (czy tam mail) to dupochron. Dogadac sie "na pysk" mozesz z kims kogo dobrze znasz i szanujesz. Ale nie z januszem
@Obiboq: I masz mailowo termin tej premii? :DDD
Skoro bez konkretnej kwoty to mozesz dostac 10pln premii i co zrobisz?
Bylo to w listopadzie. Nie w obecnym listopadzie :DDDD
Tyle sa warte rozmowy jak rozmawiasz z .... (tutaj chcialem napisac z kim ale banan moze wpasc - domysl sie :D)
A potem zdziwienie dlaczego ja nie chodze