Wpis z mikrobloga

@Khaine: tylko on promuje BCAA przed treningiem na IF. Ludzie którzy są na IF od dawna ( ja osobiście od 2,5 roku) już dawno przestali brać BCAA przedtreningowo na redukcji ( na masie niektórzy biorą ) bo wiedzą, że to nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@mistra:

ROZPAD MIĘŚNI – KATABOLIZM. Rano masz najwyższy poziom kortyzolu (= następuje największy rozpad mięśni). Im więcej mięśni, tym szybszy podstawowy metabolizm spoczynkowy. Im więcej mięśni stracisz – tym gorzej będziesz pozbywał się tłuszczu! Owszem, kortyzol nasila też spalanie tłuszczu, ale to skórka nie warta wyprawki. Jak szacują Lemon i Mullin – utrata białka (tkanki mięśniowej) była ponad dwukrotnie większa w trakcie treningu przy zmniejszonych zasobach glikogenu (czytaj: „na czczo”
  • Odpowiedz
@Khaine: strasznie dużo u ciebie "prawdopodobnie" i "pewnie" i "wydaje się" jak na twoje zamiłowanie do popierania wszystkiego badaniami :D Nie przekonuje mnie to zupełnie.
  • Odpowiedz
@mistra: Mnie nie przekonuje to, że gadasz swoje i nawet nie próbujesz tego podpierać ale za to od ręki odrzucasz wszystkie rzeczy, które w sposób pośredni świadczą o tym, że nie masz racji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Broscience, forever to win!
  • Odpowiedz
@Khaine: Ale ja to podpieram całym sobą! Ja mówię z własnego doświadczenia. Nie raz pisałem, że jestem za podejściem empirycznym i jeżeli coś działa na mnie to wg mnie działa i wypowiadam się tylko w tematach w których mam jakieś doświadczenie. Jestem na IF, trenuję na czczo, bez BCAA aktualnie od 5 tygodni na redukcji i z każdym tygodniem jest lepiej w lustrze i siłowy spadek prawie nieodczuwalny, więc polecam
  • Odpowiedz
@Khaine: żeby dowiedzieć się czyj broscience jest lepszy musimy teraz porównać nasze sylwetki, staże treningowe i rekordy ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Khaine: Rich Piana mówi że geny to podstawa. I że spokojnie zobaczysz na amerykańskiej ulicy bezdomnego, czarnoskórego tak d--------o i wyciętego jaki Ty nigdy nie będziesz. A on może zje coś raz na dwa dni :-)
  • Odpowiedz